Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Melyik a jobb: dermális töltőanyagok vagy botox?

Mi a különbség a Botox és a dermális töltőanyagok között?

Szerző: Bónusz Plasztika

A ránckezelési lehetőségek egyre szélesebb körűek. Számos vény nélküli termék létezik, és az emberek egyre több esetben a plasztikai sebészhez fordulnak a hosszabb távú lehetőségek iránt. Mind az A típusú botulinum toxin (Botox), mind a dermális töltőanyagok tartós kezelések. Mindegyik eljárás felhasználható a ráncok eltüntetésére, ám a kettő között számos különbség van, amelyeket figyelembe kell venni. Botox vagy dermális töltőanyagok?

Felhasználásuk

A botox és a dermális töltőanyagok egyaránt felhasználhatók az arcon lévő ráncok kezelésére. Mindegyik kezelést injekcióval adják be, ennek ellenére az anyagoknak kissé eltérő a felhasználásuk. 

Botox

Maga a Botox baktériumokból készült izomrelaxátor, amely lényegében az izmot megbénítja. Több mint két évtizede forgalomban van, és izomgyengeséget okozó neurológiai rendellenességek kezelésére használják, továbbá migrénes fejfájásra vagy túlzott izzadás ellen. A botoxot emellett ráncok kezelésére is használják, azonban leginkább a dinamikus ráncoknál. Ezek a ráncok a szem és a száj körül jelennek meg, illetve a szemöldök vonalában. Az életkor előrehaladtával egyre hangsúlyosabbá válnak, azonban a botox injekció segít az izmokat lebénítani ezeken a területeken, így pedig az izmok mozgása kevesebb lesz, tehát csökken a dinamikus ráncok megjelenése. A Botox-ot nem használják a kollagénbomlás által kialakul finom vonalú ráncok eltüntetésére.

Dermális töltőanyagok

A dermális töltőanyagok az arcon lévő finomabb ráncokat is kezelik. Elsősorban a mosolyvonalak kezelésére használják, bár a töltőanyagok felhasználhatók az ajkak vagy az arc feltöltésére is. 
A dermális töltőanyagok különböző formában kaphatók és hasonlóan a Botoxhoz, injektálhatók. Néhány ideiglenes ránc és elsősorban az arc lágyabb ráncai ellen használhatók. Ezek a töltőanyagok az alábbiak: 
Kalcium-hidroxi-lapatit (Radiesse): egy ideiglenes géloldat, amely 18 hónapig tart
Kollagén: ideiglenes anyag, amely legfeljebb négy hónapig tart
Hialuronsav: egy ideiglenes anyag, amely általában 6 hónapig tart
Poli-L-tejsav (Sculptra, Sculptra Aesthetic): ember alkotta anyag, amely kb. két évig tart
Polimetil-metakrilát gyöngyök: az egyetlen állandó típusú dermális töltőanyag
 

Hatékonyságuk

A Botox hatékony?

A botox a legtöbb esetben hatékony eredményeket mutat. Az injekció beadásától számított egy héten belül valószínűleg észlelhető lesz a hatása. A mellékhatások minimálisak, és a legtöbbjük rövid idő után eltűnik. A Botox hatása körülbelül 3-4 hónapig tart. Ezután további kezelésekre lesz szüksége, ha szeretné fenntartani az eredményeket.
 

Mennyire hatékonyak a dermális töltőanyagok?

A dermális töltőanyagokat is hatékonynak tekintik, és az eredmények hosszabb ideig tartanak, mint a Botox esetében. Ennek ellenére az eredmények a választott töltőanyagtípustól függően különböznek. A Botoxhoz hasonlóan újabb, úgynevezett karbantartási kezelésekre lesz szükség, amint a töltőanyagok elhasználódnak.
 

Melyiket válassza? 

A legjobb, ha erről megkérdezi a plasztikai sebészt. Miért? Mert az orvos segít kiválasztani az Ön igényeihez mérten a megfelelő töltőanyagot, amely segít eltüntetni a ráncokat. A Bónusz Plasztikán csak is személyre szabott lehetőségeket kínálunk, hogy Ön a lehető legjobb és leglátványosabb eredményeket érhess el. 
Ha szeretne megtudni még többet a ráncfeltöltésre, kattintson ide: ráncfeltöltés

Amennyiben személyre szabott lehetőségeinkre kíváncsi, kérjen konzultációs időpontot online!
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most április 26-ig!