Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Szemhéjplasztika utáni gyógyulási folyamatok

Szemhéjplasztika utáni gyógyulási folyamatok – Mennyi idő? Mire figyeljünk?

Szerző: Bónusz Plasztika

A plasztikai beavatkozások előtt fontos mérlegelni, hogy a legtöbb eljárás után szükség van időre a szervezetnek, amíg minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Még abban az esetben is, ha nem végzünk bemetszést, akkor is felborul a szervezet működése, időre van szükség, hogy helyre álljon. A szemhéjplasztikai beavatkozásokhoz pedig minden esetben bemetszésre is van szükség. De mégis mennyi idővel kell kalkulálni, és ez idő alatt mire kell különösen odafigyelni? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre válaszolunk!

Szemhéjplasztika utáni gyógyulási folyamatok ideje

Hogyan zajlik a szemhéjplasztika?

Mielőtt kitérnénk arra, hogy mit kell tudni a szemhéjplasztika utáni felépülésről, beszéljünk kicsit magáról a beavatkozásról, hiszen ez segíthet megérteni azt, hogy miért van szükség a gyógyulási időre. A szemhéjplasztikai műtét a szem körül kialakult ráncok eltüntetésére irányul, amire sokszor nemcsak esztétikai okokból, hanem funkcionálisan is szükség van: a megereszkedett bőr a látást is zavarja. Szemhéjplasztika esetében megkülönböztetünk alsó-, valamint felső szemhéjplasztikát, de ez a két eljárás elvéghető egyszerre is. A Bónusz Plasztikai Sebészeten a bemetszéseket helyi érzéstelenítő mellett végezzük. A műtét külön-külön 1-1 óráig tart, kombinálva pedig 2 óra hosszát vesz igénybe a beavatkozás.

 

Mire lehet számítani a szemhéjplasztika után?

A Bónusz Plasztikai Sebészeten a legmodernebb és egyben legbiztonságosabb eljárásokkal dolgozunk, így súlyos mellékhatásokkal, komplikációkkal nem kell számolnia, de előfordulhatnak a műtét után kisebb kellemetlenségek. Azonban sebészetünkön, mint minden eljárás előtt, ebben az esetben is szükség van egy általános állapotfelmérésre, ezzel minimalizálva az esetleges kockázatok mértékét. Általánosságban helyi érzéstelenítő mellet végezzük el a szemhéj plasztikai műtétjét, de altatásban is végezhető a folyamat speciális esetekben. A műtét után szem körüli duzzanatra és véraláfutásra lehet számítani a bemetszés miatt, ez azonban tíz nap alatt felszívódik, ha mégsem, akkor kezelő orvosával kell konzultálni!

 

Milyen hosszú a szemhéjplasztikát követő gyógyulási folyamat?

Bizonyára Önt is érdekli, hogy pontosan mennyi ideig tart a szemhéjplasztikai műtét után felépülés. A szervezet mindenkinél máshogyan reagál, de általánosságban az mondható el, hogy a műtét után 7-10 napra van szükség a munkaképesség visszanyeréséhez. A műtét utáni 5-7. napon történik meg a varratszedés, ilyenkor a plasztikai sebész ellenőrzi a hegeket, a szervezet állapotát, hogy a gyógyulási folyamat rendben zajlik-e. A gyógyulási idő alatt nem ajánlott nyomás alá helyezni a területet, így kerülni kell mindennemű kozmetikai terméket, a sminket is! Ebben az időszakban napszemüveg viselése ajánlott, illetve szemcsepp használata.

 

Amennyiben bármilyen további kérdése lenne, vagy szeretne jelentkezni személyes konzultációra, IDE kattintva megteheti!  

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most május 26-ig!