Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Kollagén: Mire jó? Valóban használ? – Minden információ a kollagénről

Kollagén: Mire jó? Valóban használ? – Tudnivalók a kollagénről

Szerző: Bónusz Plasztika

A kollagén a szépségipar egyik legfelkapottabb divat szava lett, nehéz úgy elmenni egy drogériába, speciális szaküzletbe, kozmetikushoz, vagy női újságokat olvasni, hogy ne találkoznánk a kollagén kifejezéssel. De vajon mire jó, valóban használ? Alábbi cikkünkben részletesen kifejtjük a legfontosabb tudnivalókat a kollagénről. Tudnivalók a kollagénről

A legfontosabb tudnivalók a kollagénről

A kollagén egy olyan fehérje, ami megtalálható a szervezetben szinte mindenhol: a csontokban, a bélben, a fogakban, az izmokban. A kollagén három aminosavból áll: glicinből, prolinból és hidroxiprolinból. A szervezet normál állapotában ezt mindennap megtermeli, azonban idővel csökken a termelés mennyisége. Ami miatt annyira népszerű a szépségápolási területeken, az az, hogy a kollagén adja a bőr tömegének körülbelül a 80-91%-át, így ennek köszönheti feszességét is. A kutatások azt mutatják, hogy a húszas évektől a bőr évente kb. 1% -kollagént veszít, ez a kor előrehaladtával egyre gyorsabb ütemben zajlik. A fehérjében gazdag ételek, mint a hús, tojás, hal és tenger gyümölcsei, bab és tejtermékek mind-mind ellátják a szervezetét a kollagén előállításához szükséges aminosavak sorával. 

 

Mire jó a kollagén?

A kollagén nemcsak jelen van a test minden szövetében, hanem együtt tartja a sejteket és előmozdítja azok optimális működésében. Amikor a kollagén elkezd lebomlani a bőrben, és annak szintje csökken a szervezetben, ráncokat okoz. A kollagén nemcsak ezért létfontosságú a szervezetben, szinte mindenre hatással van, többek között az izmokra is, az agy és szív működésére, a csontokra, a haj és a körmök erősségére is. Éppen ezért rengeteg étrendkiegészítőnek is magas a kollagéntartalma, illetve sportolók is szoktak ügyelni a magas kollagéntartalom bevitelére. 

 

Kollagén a szépégápolásban

Manapság számtalan kollagén tartalmú szépségápolási terméket lehet találni a boltok polcain, ami nem véletlen: a kollagén tartalmú készítmények nagyon hatásosnak bizonyultak. Többféle kollagén peptid is elérhető, amik abban különböznek, hogy milyen lapanyagokból készülnek, a legközelebb az emberi szervezet által termelt kollagénhez a sertés kollagén áll. A kollagén nemcsak a ráncokat csökkenti, hanem simává hidratálttá teszi a bőrt, de az UV károsodás ellen is hatásos, de a körmök is gyorsabban nőnek, és kevésbé töredeznek, és a haj is selymesebbé, csillogóvá válik. A kollagént tartalmazó étrend-kiegészítők is eredményesnek bizonyulnak.

 

A kollagén a plasztikai eljárásokban is népszerű anyag, amit arcfeltöltésre használunk hatékonyan. Ha Önt is érdekli az eljárás, szeretne még többet megtudni, akkor IDE kattintva kérjen időpontot Dr. Tóth András plasztikai sebészünkhöz IDE kattintva!
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most július 26-ig!