Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Ráncfeltöltés biztonságosan - Dr. Tóth András plasztikai sebész

Ráncfeltöltés

Az injektálható ráncfeltöltő anyagok fiatalosabb megjelenést biztosítanak a hagyományos ráncfelvarrás költségeinek töredékéért. A legtöbb esetben kevesebb, mint 30 perc alatt tölti fel az arcvonalakat és ráncokat, és az eredmények 4 hónaptól több mint egy évig tarthatnak.
 
Az injektálható ráncfeltöltőanyagokkal ellentétben a Botox csak lebénítja az izmokat, amely által a ráncok kialakulása csökken, még ezek a ráncfeltöltésre használt anyagok a különböző barázdák feltöltésére szolgál, így a bőr feszesebbnek és fiatalosabbnak hat. Emellett ezeket az anyagokat nem csak az arcon lévő ráncok feltöltésére, hanem akár ajakfeltöltésre is használhatjuk. 
 
A kezelés gyors és egyszerű, azonban minden ráncfeltöltést segítő anyagnak meg van a hátránya, beleértve az allergiás reakciók kockázatát és a bőr alatt lévő apró dudorok kialakulását. Bizonyos esetekben ezek a dudorok állandóak maradnak. Néha a bőr kékes elszíneződése is előfordulhat, amely akár több hónapig is elhúzódhat, azonban erre is rendelkezésre állnak kezelések. Nagyon ritkán a bőrsejtek elhalhatnak, ha a ráncfeltöltő anyagokat nem használják megfelelően. Jellemzően a régebbi típusú, és a hosszabb ideig tartó ráncfeltöltésre alkalmas anyagoknál fordul elő komolyabb mellékhatás. 
 
Nem minden ráncfeltöltő anyag alkalmas az összes ránc kezelésére. A kisebb kockázat és a jobb eredmény érdekében válasszon mindig erre képzett szakembert. 
 
 
A következőben felsoroljuk a ráncfeltöltésre alkalmas anyagokat. Felsoroljuk az alapvető összetevőket, azok működését, előnyeit és hátrányait, valamint a legjobb kezelési területeket. Orvosa segít Önnek kiválasztani a megfelelőt, az Ön igényeire szabva. 
 
 

Hialuronsavas ráncfeltöltés


A ráncfeltöltésre a legnépszerűbb anyag a hialuronsav. Minden típusa kissé eltérő módon működik, változó eredményekkel.
 
A mellékhatások ritkák, de lehetnek az injekció beadásának helyén jelentkező tünetek, például bőrpír, duzzanat és zúzódások. A töltőanyag a bőr alatt apró dudorként is megjelenhet. Ez egy olyan probléma, amely az idő múlásával gyakran javul.
 
Az eredmények láthatósága és változása több hónaptól egészen egy-két évig is eltarthat. Egyes kutatások azt mutatják, hogy az ismételt injekciók segíthetik a szervezet saját természetes kollagéntermelésének ösztönzését. Ez segít csökkenteni a vonalak és a ráncok számát. Van néhány bizonyíték arra is, hogy idővel kevesebb töltőanyagra van szükség ahhoz, hogy ugyanazt a megjelenést érjék el.
 
 

Kollagén ráncfeltöltés


A tudósok az első ráncfeltöltőanyagokat egy tisztított kollagénformából állították elő, amelyet főként tehenekből nyertek ki. Habár jól működött és természetesen kitűnő kitöltést kínál, az eredmények nem tartottak sokáig. A legtöbb kollagén injekció már a kezelés után 1 hónappal kezdett lebomlani. Mivel ezek a ráncfeltöltőanyagok állati eredetűek voltak, magasabb allergiás reakciót okoztak, ezért előzetes allergiás vizsgálatot is végeztek a beavatkozások előtt.
 
A kollagén új feldolgozási módjai csökkentették a kockázatokat. Emellett a szintetikus kollagén új formái biztonságosabbá és hasznosabbá teszik ezeket az injekciókat az emberek szélesebb körében. Bár az eredmények nem tartanak addig, amíg más ráncfeltöltőanyagok, sokan azt hiszik, hogy az eredmények természetesebbnek hatnak. 
 
A kollagén injekciók mellékhatásai közé tartozik az allergiás reakció bizonyos kockázata (főként azoknál, akik még mindig tehénforrásokat használnak), valamint a véraláfutások és a bőrpír az injekció helyén.
 
 

Autológ ráncfeltöltés


A zsír a leggyakrabban használt anyag ebben a kategóriában. A plasztikai sebész a páciens saját zsírját használja a ráncok feltöltésére. Ez azt jelenti, hogy két beavatkozás fog történni egyidejűleg. Először a zsírleszívás, amelyet a combból, hasról vagy fenékről távolítják el, majd ezt visszatöltik injekcióval a kívánt területre. A laborban végzett további zsírtisztítási lépések költségesek és időigényesek lehetnek. Az eredmények tartósak lehetnek, bár időnként szükség lehet újabb injekcióra.

A kockázatok hasonlóak a többi ráncfeltöltőanyaghoz, beleértve a véraláfutást, a vörösséget és a duzzanatot az injekció helyén. Mivel a töltőanyagok a szervezetből származnak, ezek az injekciók nem igényelnek FDA jóváhagyást.

 
 

A kockázatok minimalizálása és a jó eredmény elérése ráncfeltöltés esetén


A ráncfeltöltőanyagok a legbiztonságosabb kozmetikai eljárások közé tartoznak. De vannak dolgok, amiket megtehet annak érdekében, hogy biztosítsa a kezelés biztonságát:
  • Ne hagyja, hogy az ár legyen az útmutató. Ha olyan ráncfeltöltés mellett dönt, amelyet sokkal alacsonyabb áron kínálnak, mint egy szokásos kezelést, valószínűleg bizonyos kockázatai lehetnek: akár a szolgáltató szakértelme, akár a termék minősége. Soha ne kockáztasson az spórolás érdekében.
  • Minden ráncfeltöltést steril műszerekkel ellátott orvosi környezetben kell elvégezni. Otthonokban, szállodákban, gyógyfürdőkben vagy üdülőhelyeken végzett kezeléseket nem orvosi környezetben végzik, függetlenül attól, hogy ki csinálja őket.
  • Ne menjen ráncfeltöltésre az orvos irodáján kívül. Járjon utána, hogy milyen injekciót kap, és kérdezze meg orvosát, hogy FDA által jóváhagyott ráncfeltöltőanyagot használ-e, és hogy közvetlenül a gyártótól vásárolták-e. Ha a szolgáltató nem adja meg ezeket az információkat, ne engedje meg, hogy a beavatkozás megtörténjen.
  • Naponta használjon fényvédőt, hogy megőrizze a töltőanyagot és megvédje a gyulladás utáni pigmentváltozásokat az injekciókból származó tűbotok miatt.
 
 

Ráncfeltöltésre használt anyagok plasztikai sebészetünkben:

 
  • hialuronsavas ráncfeltöltés
  • LG prémium hialuronsavas ráncfeltöltés
  • Ellanse tartós ráncfeltöltés
  • Saját zsírral történő ráncfeltöltés
  • Botox
 

Dr. Tóth András plasztikai sebész a legmagasabb színvonalon nyújtja ráncfeltöltés szolgáltatását, hiszen magas szakmai tudással rendelkezik és a legjobb anyagokat használja. Emellett minden páciens esetén egyéntől függően segít megtalálni a lehető legjobb kezelési technikát. 


Kérje Ön is ajánlatunkat online konzultációs időpontra és bízza magát szakmai kezekre! 
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most május 26-ig!