Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Erre kell számítani ajakfeltöltés után: tudnivalók az ajakfeltöltésről, az ajakfeltöltés utáni gyógyulási folyamatról

Mire kell számítani ajakfeltöltés után?

Szerző: Bónusz Plasztika

Az ajakfeltöltés egy nagyon népszerű beavatkozás a fiatal hölgyek körében. Sokan vannak, akik teltebb, vastagabb ajkakat szeretnének, de nem mernek bele vágni az ajakfeltöltésbe, mert félnek, hogy mi történik a beavatkozás után. Most részletesen leírjuk, hogy mire lehet számítani az ajakfeltöltés után.

Tudnivalók az ajakfeltöltésről

Az ajakfeltöltés fajtái

Először is nem árt tisztázni, hogy milyen fajta eljárások közül lehet választani ajakfeltöltés esetében. Alapvetően két féle eljárást különböztetünk meg, az egyik a tartós ajakimplantátum, a másik pedig az ajkak feltöltése valamilyen felszívódó anyaggal. A különbség a két módszer között, hogy még az implantátum tartós, végleges hatást eredményez, addig a felszívódó anyagok körülbelül egy év alatt feszívódnak, a pontos idő az anyag fajtájától függ. A különböző eljárásokról, előnyeikről és hátrányaikról IDE  kattintva olvashatsz bővebben.

 

Melyik eljárás a biztonságosabb?

Természetesen a két eljárás nem ugyanannyira kockázatos. Míg az implantátum esetében egy idegen anyag kerül a szervezetbe, addig a befecskendezett töltőanyagokat próbálják a lehető legtermészetesebb anyagokkal előállítani, amik hasonlóak az emberi test töltőanyagához, sőt akár saját zsírral is fel lehete tölteni az ajkakat. Az ilyen anyagok esetében egyre kevésbé jellemző allergiás reakció, és a duzzanatok is kisebb számban jelennek meg. De ha tartós eredményt szeretne, akkor sem kell nagy kockázatoktól tartania, ugyanis a PermaLip™ implantátumoknak köszönhetően ez is nagyon biztonságosan elérhető. Ugyanis ez egy olyan puha, tömör szilikonos anyag, ami injekciósan juttatnak be az ajakba, alkalmazása nem jár az átlagos implantátumok esetében szokásos komplikációkkal.

 

Az ajakfeltöltés utáni napok

Az ajakfeltöltés után közvetlenül nem alakul ki a várt eredmény, ezért nem kell megijedni, ha nem azt látja a tükörben, amit szeretne. Nem javasolt arra a napra vagy a következőre fontos találkozókat szervezni, hiszen a beavatkozás után közvetlenül bőrpír, duzzanat, esetleg apró vérzés alakulhat ki, de ezek 1-2 nap után eltűnnek. Az ajkak ezekben a napokban nagyon érzékenyek, nem szabad semmilyen kozmetikai készítményeket alkalmazni, se rúzst, se sebkezelő krémet. A szoláriumot 2-4 hétig érdemes kerülni. Az evésben és az ivásban semmilyen korlátozás nincs, de ha teheti ne beszéljen sokat, és a túlzott mimikát is kerülje az első napokban. A kezelést követő napon már munkába lehet állni.

 

Az ajakfeltöltés utáni csomókról

Az általunk használt anyagok mind biztonságosak, a lehető legtermészetesebb összetevőkből állnak, ezért a csomók kialakulására nagyon csekély az esély. Apró csomók kialakulhatnak ugyan az első napokban, de ezeknek nagy része kis idő alatt felszívódik, láthatatlanná válik. Amit mindenképp el kell kerülni a csomók kialakulásának megelőzése érdekében a krémek használatán kívül, az az ajkak masszírozása, nyomás alá helyezése. Sokan követik el azt a hibát, hogy jegelés közben erős nyomásnak teszik ki az ajkakat közvetlenül a kezelés után, ez nem tesz jót, ezért ezt jobb elkerülni.

Ha bármilyen  kérdése felmerülne az ajakfeltöltéssel, esetleges komplikációkkal kapcsolatban, akkor IDE kattintva felteheti, vagy akár konzultációs időpontot is kérhet Dr. Tóth András plasztikai sebészhez.
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most június 26-ig!