Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Így zajlik a zsírleszívás utáni gyógyulási folyamat: tények és tévhitek

Mire számíthat a zsírleszívás után – gyógyulási folyamat

Szerző: Bónusz Plasztika

Sok ember küzd túlsúllyal vagy felesleges zsírpárnákkal. Ha az egészséges táplálkozás és a testmozgás sem képes megszabadítani Ön a nemkívánt zsírpárnáktól, akkor jó választás lehet a zsírleszívás. A zsírleszívást számos területen lehet alkalmazni, például a hason, a combon, a derék környékén vagy a fenék területén.  Zsírleszívás folyamata

Sajnos egyes férfiak és nők irreális elvárásokat várnak el a zsírleszívási eljárás során, és amikor a kívánt eredményt nem sikerül azonnal elérni, gyakran úgy érzik, hogy a műtét nem volt sikeres. A kívánt eredmények eléréséhez az alábbiakban összeszedtük mire kell figyelnie a műtét után, így követheti a plasztikai sebész utókezelési útmutatását. 

 

Mi történik a zsírleszívás után?


Az eljárás után enyhe kellemetlenséget érezhet, véraláfutást, bőrpírt és duzzanatot fedezhet fel a kezelt területen. Az előírt gyógyszerek enyhíthetik a kellemetlenséget. A zsírleszívás után kompressziós ruha viselése kötelező, hiszen ez segít csökkenteni a duzzanatot és elősegíti a gyógyulást. A duzzanat általában az első hét végére kezd csökkenni, de a kompressziós ruházat viselését minimum 4 hétig, de javasolt minimum viselési ideje 6 hét. Bizonyos mértékű duzzanat hat hétig is eltarthat, de néhány napon belül már nem fog semmilyen kellemetlenséget érezni, így nyugodtan visszatérhet a munkához. 


Amennyiben az újfajta lézeres zsírleszívás szolgáltatásunkat választotta a gyógyulási idő teljesen máshogy alakul. A lézernek köszönhetően a kezelést követően ritkán alakul ki a páciensnél duzzanat vagy véraláfutás. Ezek is általában maximum a beavatkozás utáni 2-3napban jelentkezhetnek. Az eljárás után szintén javasolt a kompressziós ruha viselése, azonban nem feltétlenül szükséges. A lézeres zsírleszívás után a gyógyulási idő általában 10 nap, amely lényegesen rövidebb a hagymányos kezeléshez képest. 

 

 

Van heg?


A zsírleszívás során kicsi bemetszéseket végeznek a zsírsejtek feleslegének eltávolítása érdekében. Ezek a bemetszések kicsik és észrevétlen területeken készülnek, így kevésbé észrevehetők. Az eljárás után a plasztikai sebész minden lényeges információt elmond a hegek kezelését illetően, amelyeket mindenképp kövessen, hogy a bemetszések minimális hegesedéssel gyógyuljanak. 

 

 

Hogyan segíthetem elő a gyógyulást és a jó eredményeket?


Míg a zsírleszívás eltávolítja a zsírsejteket a kezelési területről, a fennmaradó sejtek továbbra is tárolják a zsírt és méretükben növekedhetnek. Az egészséges táplálkozás betartása mellett, sok vizet kell inni és rendszeres testmozgást végezni (amint a sebész erre megadja az engedélyt), amely elősegítheti a gyógyulást, fenntarthatja az egészséges testtömeget, és segíthet abban, hogy a duzzanat csökkenése után elérje a kívánt testkontúrt.

 

 

Rögtön látom az eredményeket?


Közvetlenül az eljárás után valószínűleg nem fogja látni a kívánt eredményt. A zsírleszívás után a szervezet folyadék visszatartása miatt vagy a kezelt területen kialakult duzzanat miatt úgy tűnhet, mintha nem történt volna változás. Azonban, amint a duzzanat csökkeni kezd, láthatja az eredményeket. 

Azt is észreveheti, hogy bőrének egy része laza lesz a zsírleszívással kezelt területen. A laza bőr idővel megszilárdulhat. A tényezőktől függően: például életkorától vagy a zsír eltávolításának mértékétől, műtéti beavatkozásra lehet szükség a bőr rugalmasságának visszaállítására. Ez egyéntől függően azonban változhat. A LipoLife 3G lézeres zsírleszívása esetén azonban a bőr rugalmassága nem csökken, így ennél a kezelésnél kevésbé valószínű a bőr megereszkedése. 

Attól függően, hogy mennyi zsírt távolítottak el, a végeredményekre az eljárás után 1-3 hónapon belül számíthat.

 

 

Hogyan tudom fenntartani az új külsőm?


Fontos szem előtt tartani, hogy a zsírleszívás eredményei nem feltétlenül állandók. Míg a bizonyos zsírsejteket eltávolítanak, egyes zsírsejtek továbbra is megmaradnak és növekedhetnek. Legfőképpen a páciensen múlik, hogy mennyire figyel oda magára. Az egészséges táplálkozás, a megfelelő folyadékbevitel és a rendszeres mozgás sokat segíthet a hosszútávú eredmények megtartása érdekében. 

 

Kérjen konzultációs időpontot még ma zsírleszívásra, és változtasson megjelenésén! 
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most július 26-ig!