Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Minden, amit az orrsövényferdülésről tudni kell- orrsövényferdülés tünetei, orrsövényferdülés kezelése

Minden, amit az orrsövényferdülésről tudni kell

Szerző: Bónusz Plasztika

Orrsövényferdülésnek az orrsövény alaki eltéréseit nevezzük. Lássuk mik a legfontosabb információk, amiket tudni kell erről az elváltozásról!

Orrsövényferdülés tünetei

Mi az az orrsövényferdülés?

Ahhoz, hogy érthetően le tudjuk írni, hogy mi az az orrsövényferdülés, először célszerű tisztázni, hogy miről beszélünk akkor, amikor orrsövényről beszélünk. Az orrsövény nem más, mint az orrüreget két részre osztó, csontos-porcos képződmény. Ennek deformálása nagyon gyakori, talán Ön sem gondolta volna, de kisebb-nagyobb mértékben az emberiség 70 százalékát érinti ez a probléma. Az orrsövényferdülés kialakulásának okai lehetnek fejlődési rendellenességek, vagy olyan sérülések, mint orrot ért ütés, égés, vagy ezeket követően kialakult vérömleny. Gyakori probléma tehát az orrsövényferdülés, azonban sok esetben olyan kis mértékű az eltérés, hogy teljesen tünetmentes, nem okoz problémát, így kezelni sem kell. Mikor van szükség szakemberre?

 

Mik az orrsövényferdülés legjellemzőbb tünetei?

Abban az esetben, amikor tünetek jelentkeznek az orrsövényferdülés miatt, javasolt minél hamarabb szakemberhez fordulni. Mik ezek a gyakori tünetek? Az orrsövényferdülésnek számtalan különböző tünete lehet, bármilyen rendellenességet tapasztal, forduljon minél előbb szakemberhez, a legjellemzőbbek azonban ezek: orrlégzés romlása, horkolás, kóros váladéktermelés, orrfolyás, garat felé csorgó váladékozás, orrmelléküregek gyulladása, orrhangú beszéd, fülproblémák, mint halláscsökkenés, vagy visszatérő középfülgyulladás, kóros fejfájás. A problémát nagyrészt az okozza, hogy az orrsövényének nem megfelelő állása miatt megváltozik a levegőnek az áramlása az orrlyukaiban. Az orrsövény ferdesége, olykor az orr külső alakján is jól látható.

 

Hogyan lehet kezelni az orrsövényferdülést?

Az orrsövény ferdeségét csakis műtéti úton lehet kezelni, korrigálni, semmilyen egyéb gyógymód, gyógyszeres kezelés, vagy más csodákat ígérő terápia nem segít. A problémát orrtükrözéssel lehet diagnosztizálni. Amennyiben fennállnak a panaszok, megtörtént a diagnózis, akkor indokolt lehet egy orrműtét. Sokan tartanak ettől a beavatkozástól, annak ellenére, hogy ez egy rutinbeavatkozás, amit nagyon korszerű technikával végzünk. A műtétet általában helyi érzéstelenítésben végezzük, és nem vesz több időt igénybe, mint 1-2 óra. A műtétet követően egy éjszakás klinikai tartózkodás javasolt, annak érdekében, hogy minden komplikációt kizárhassunk A gyógyulási idő 14 nap. Az eredmény azonban a teljes tünetmentesség lesz. Ne habozzon belevágni!
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most április 26-ig!