Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Az orrplasztika gyógyulási folyamata | Dr. Tóth András plasztikai sebész

Mire számíthat az orrplasztikai beavatkozás után? Az orrplasztika gyógyulási ideje

Szerző: Bónusz Plasztika

Az orrplasztika a leggyakoribb plasztikai sebészeti eljárás az arcplasztikai beavatkozásokon belül. Az orrplasztika többféle eljárással történhet, azonban sok esetben a gyógyulás hosszadalmas lehet. Lássuk, mit várhat az orrplasztika gyógyulása során! Az orrplasztika gyógyulási folyamata

Az orrplasztika előnyei

Sokan az orrplasztikát csak esztétikai szempontokból választják, azonban emellett funkcionális előnyei is lehetnek. Segíthet például megoldani a légzési problémákat, vagy az orrsövényferdülést is. Természetesen bármely okból választja, az orrplasztika gyógyulási folyamatai gyakran ugyanúgy sokáig tarthatnak. 

Az orrplasztika korrigálja az arc aszimmetriáját, javítja az arc egyensúlyát és arányait, és képes kezelni az orrlyuk szélességét és alakját, az orrnyereg szélességét, púpjait vagy mélyedéseit és a rosszul formált orrhegyet is. 

 

Mi várható az orrplasztika gyógyulása során?

Először is fontos megérteni, hogy akár egy évig is eltarthat, amíg a duzzanat teljesen alábbhagy, és megjelenik az új orr végleges formája. A legtöbb páciensnél az első hetekben fokozatosan változhat az orr megjelenése, amikor a szövetek gyógyulnak, és a duzzanatok eltűnnek.

Az orr lágy szövetei esetén általában hosszabb ideig fennállhat a duzzanat, mint a test többi részén, így annak ellenére, hogy három-négy hét múlva markáns különbséget fog látni, a végső orrkontúr megjelenése több hónapig is eltarthat.
Az orrplasztikai beavatkozást követő egy hétben a legtöbb esetben a plasztikai sebész kívülről kötést használ az orr formájának támogatása és védelme érdekében, illetve az orrba dugva pedig tamponokat alkalmaz, hogy valóban a várt eredményt érhesse el a beavatkozást követően. Ezek egy hét után általában eltávolításra kerülnek a varratokkal együtt (amennyiben volt). 

A fájdalom és a duzzanat a műtét utáni első héten lesz a legrosszabb, és valószínűleg egy-két hétig véraláfutás és érzékenység jelentkezhet az arcon és a szem alatt.

Ezenkívül a sebész konkrét és részletes utasításokat ad Önnek a műtét után. Ez magában foglalja a műtét utáni ellátást, a gyógyszeres ütemezést és a figyelemmel kísérendő aggályokat. Ezen utasítások követése a lehető legjobb eredményt nyújtja.

 

Műtét utáni gyakran feltett kérdések

 

Azonnal látni fogom az eredményeket?

A legtöbb páciens körülbelül egy hónap múlva látja a kezdeti eredményeket. Előfordulhat azonban, hogy az orr végső formája a műtét után egy évvel látható teljesen.

 

Mikor térhetek vissza a napi rutinhoz?

Ez páciensenként változik, de az emberek többsége körülbelül három hét múlva térhet vissza a munkához és a könnyű tevékenységhez. A megerőltető munkát végzőknek hosszabb gyógyulási időre lehet szükségük, mielőtt visszatérnek a munkába.

 

Ha Ön is gondolkozott már orrplasztikán, de félt eddig belevágni, ne habozzon! Plasztikai sebészetünkön számítógépes orrplasztikai tervezést is elvégzünk a beavatkozás előtt, hogy előre láthassa milyen eredményre számíthat! Kérjen konzultációs időpontot rendelőnkbe!
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most július 26-ig!