Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Mellplasztika utáni felépülés napról-napra: ezekre kell számítani a mellplasztikai műtét után

Mellplasztika után napról-napra: így zajlik a mellplasztika utáni felépülési idő

Szerző: Bónusz Plasztika

Plasztikai sebészetünkön nagyon gyakori kérdés, hogy mégis mire lehet számítani a mellplasztika utáni időszakban, meddig tart, és hogyan zajlik a felépülési idő. Éppen ezért most részletesen leírjuk, hogy mire lehet számítani a mellplasztikai műtét után napról-napra, hétről-hétre.

Mellplasztika utáni gyógyulási folyamat napról-napra

Mellplasztika utáni felépülés

Még az elején tisztáznunk kell, hogy a mellplasztikai műtét utáni felépülés mindenkinél máshogy zajlik, mindenki máshogy tolerálja a fájdalmakat. Ezért plasztikai sebészetünkön a személyes konzultációk, valamint ellenőrzések alkalmával mindenki egyénre szabott kezelési tervet kap. Azonban nagy vonalakban a következőkre lehet készülni a mellplasztika után.

 

Mellplasztika utáni 1. nap

Maga a mellplasztikai beavatkozás körülbelül 2 órát vesz igénybe, és altatásban történik. Megfigyelés miatt egyéjszakás klinikai tartózkodás kötelező. Ebben az időszakban az orvos, valamint az ápolók a legjobb ellátásban részesítik, ha kell újra kötözik sebét, és fájdalomcsillapítót adnak. Amint elmúlik az altató hatása fájdalmat és fáradtságot érezhet, ami teljesen természetes. Ha minden rendben van, akkor másnap a zárójelentés átvétele után távozhat. 

 

Mellplasztika utáni 1.-2. hét

A mellplasztika utáni első 14 nap, azaz két hét a legkritikusabb, ugyanis a komplikációk 80%-a ebben az időszakban szokott jelentkezni. Ezért különösen ebben az időszakban nagyon oda kell figyelni arra, hogy mindent az előírásoknak megfelelően végezzen. Mit jelent ez pontosan? Ez idő alatt kerülni kell a kezek a váll fölé való emelését, illetve minden egyéb megerőltető aktivitást is. Ebben a kritikus időszakban érdemes a pihenésre koncentrálni, segítséget szervezni a családból, vagy barátokból. Az első két hétben a varrattokat a víztől távol kell tartani. Gyógyszereket csak az orvossal történő konzultáció után lehet bevenni, még akkor is, ha vény nélkül kapható.

 

Mellplasztika utáni varratszedés

A varratszedés a műtét utáni 14 napon esedékes, amit minden esetben teljes kontrollal kötünk egybe, még akkor is, ha semmiféle panasza nincsen a páciensnek, illetve átbeszéljük a további teendőket is.

 

Mellplasztika utáni 3.-6.- hét

A varratszedés alkalmával sor kerül tehát egy konzultációra is, ahol a plasztikai sebész a páciens állapota alapján javaslatot tesz a gyógyulási idő további részével kapcsolatban. Általában a páciensek a varratok kiszedését követően visszanyerik munkaképességüket, amennyiben nem megterhelő fizikai munkát végeznek munkába is állhatnak, de a teljes gyógyulási folyamat itt még nem ér véget. A fokozott megterhelést továbbra is kerülni kell, így például nehezet emelni, vagy sportolni továbbra sem szabad. Valamint a 6. hét végéig kompressziós melltartót kell viselni. 

 

Mellplasztika utáni 7.-12. hét

Az implantátumok csak a mellplasztika utáni 7-12. héten veszik fel végleges formájukat, így a végleges eredmény ekkor látható csak igazán. Ebben az időszakban fokozatosan vissza lehet térni a műtét előtti életvitelhez, a sportokhoz is, amennyiben nem biztos benne, hogy végezhet-e egy bizonyos aktivitást, kérje ki plasztikai sebésze tanácsát! 

 

Mellplasztika után 1 évvel

Nagyon fontos, hogy a mellplasztikai műtét után minden évben vegyen részt ellenőrző vizsgálatokon! Itt a plasztikai sebész ellenőrzi, hogy minden rendben van-e, és nem történt-e semmi elváltozás, komplikáció. Ha a felépülési időszak alatt bármi panasza lenne, vagy bármi furcsa tünetet észlelne magán, azonnal vegye fel a kapcsolatot a mellplasztikai beavatkozást végző szakemberrel!
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most május 26-ig!