Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

A mellimplantátum elhelyezése: mikor, hová? | Dr. Tóth András

Hová helyezik a mellimplantátumokat?

Szerző: Bónusz Plasztika

A mellplasztika esetén sok kérdés juthat eszébe, még mielőtt végleges döntését meghozza. Számos olyan kérdés felmerülhet, amelyek ugyan apróságnak tűnnek, mégis fontos lehet, vagy szeretné, tudni az eljárás pontos menetét. Ilyen a mellimplantátum helye is. 

A mellimplantátum elhelyezése: mikor, hová? | Dr. Tóth András

Plasztikai sebészként sokszor hallom pácienseimtől azt a kérdését, hogy a mellimplantátumokat hová helyezzük be. A mellimplantátum behelyezésénél  több tényezőt is figyelembe kell venni, mielőtt meghatározzuk az implantátum pontos helyét. 
Az alábbi tényezők is nagyban befolyásolhatják a mellimplantátum helyének meghatározását: 

  • A test típusa
  • A páciens jelenlegi állapota
  • Az implantátumok tényleges mérete (cc-k)
  • Sós vagy szilikon implantátumok
  • Egyéni célok és vágyak

Plasztikai sebészetünkön már számos mellnagyobbító műtétet végeztünk el, így a lehető legoptimálisabb helyet meg tudjuk találni pácienseink számára, ezáltal pedig a várt eredmények érhetők el. 
De mi a különbség a kétféle elhelyezés között, vagyis az izom alá és az izom felé történő elhelyezések között, melyek az előnyök és a hátrányok? 

 

Subglandularis elhelyezés

Az "izom feletti elhelyezés" néven ismert, vagy a subglanduláris elhelyezés technikája az, amikor az implantátum a mellkas izma és a meglévő emlőszövet területei között helyezkedik el. Az izmok feletti pozícionálás során az implantátum a mell mirigyek alatt fekszik, ezáltal biztosítva a beteg számára a jövőben történő szoptatás lehetőségét.

  • Előnyei: A mellek általában kevésbé mozognak fizikai aktivitás közben, és a páciensek kevesebb kellemetlenséget tapasztalnak közvetlenül a műtét után.
  • Hátrányai: Az implantátum behelyezésével a mell megjelenése mesterséges lehet. Ezenkívül a mammográfia során a szűrővizsgálat kevésbé lesz pontos. 

 

Submuscularis elhelyezés

A másik lehetőség a mellimplantátum szubmuszkuláris vagy izom alatt történő elhelyezése. Ez a technika magában foglalja az implantátum részleges elhelyezkedését a mellkas fő mellkasi izma alá.

  • Előnyei: A mammográfiai szűrés sokkal pontosabb. Ezen felül a szubmuszkuláris elhelyezéssel a keblek sokkal természetesebb megjelenést kapnak. 
  • Hátrányai: Valamivel több kellemetlenség tapasztalható a műtét után, hosszabb műtét utáni gyógyulással. 

 

A mellkasi izmok szerepe

A mellkas izmai fontos szerepet játszanak a mellnagyobbításban az implantátumok optimális elhelyezése szempontjából. Minden egyes páciens különbözik az izom mennyiségétől, és ez a tényező sokat számít, hogy a subglandularis vagy a submuscularis elhelyezés lesz-e a legjobb.

Az egyes páciensek anatómiáját is figyelembe kell venni. Például azok a nők, akiknek nagyon nagy vagy erős mellkasi izmaik vannak, azoknál tanácsos az implantátumot a mell izmai felé elhelyezni. Ennek egyik oka az, hogy nagyobb mellkasi izmok miatt a mell hajlamos a torzulására a mellizmok mozgása közben. 

 

Mennyi emlőszövet van jelen?

Az izom sűrűsége és tömege mellett a mell műtét előtti szövetmennyisége is befolyásolja, hogy hová optimális helyezni az implantátumot. Ha jelentős mennyiségű emlőszövet van, akkor megfelelő lágyszövet-lefedettség lesz, így a mellizom izma felesleges lesz e tekintetben.

 

A mellimplantátumok elhelyezése a plasztikai sebésszel minden esetben egyeztetésre kerül már a konzultáció alkalmával, az előzetes vizsgálatok után. 

Ha szeretne Ön is mellnagyobbítás konzultáción részt venni, kérjen időpontot rendelőnkbe! 
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most június 26-ig!