Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

A homlokráncok kialakulásának okai az öregedésen túl

Az öregedésen túl: 5 ok, amelyek miatt megjelenhetnek a homlokráncok

Szerző: Bónusz Plasztika

Az öregedés persze az első számú oka lehet a ráncok megjelenésének. De ezen kívül mi állhat a háttérben meg? Erről lesz szó!

Homlokráncok kialakulásának okai

A mélyebb homlokráncok kialakulásának hátterében akár komolyabb problémák is állhatnak, mint az öregedés. Egy tanulmány szerint a mélyebb homlokráncok megjelenése esetén nagyobb kockázatot mutattak ki a szív-és érrendszeri betegségekre nézve. Persze, nem szabad rögtön a legrosszabbra gondolnia, hiszen a tudomány még nem bizonyította be teljes mértékben. 
Jelenleg az anekdotikus bizonyítékok inkább afelé mutatnak, hogy a mélyebb homlokráncok kialakulásának hátterében az életmód-tényezők játszanak leginkább szerepet. Tehát az életkor mellett, az egészségtelen étrend vagy a stresszes életmód. Ezek mellett persze, számos más oka is lehet a homlokráncok kialakulásának, azonban több módszer is létezik, amelyek segítenek megakadályozni a ráncok elmélyülését vagy megjelenését. 

 

5 tényező, amelyek a homlokráncok megjelenését okozhatják:

  • Mentális egészség: A stressz, szorongás, depresszió mind fokozzák a ráncok kialakulásának esélyét.
  • Bőrhigiénia: A fényvédő használatának hiánya, hámlasztás mellőzése és a bőrtisztítás elkerülése mind öregítik a bőrt, amely pedig a ráncok kialakulását fokozzák
  • Bőrhidratáció: Fontos a megfelelő folyadékpótlás a külsőleg történő bőrhidratálás
  • Időjárás-változás: A levegő páratartalmának változása jelentősen befolyásolhatja bőrünk állapotát
  • Életmód tényezők: A rendszeres testmozgás, egészséges ételek fogyasztása segítik a bőrt fiatalon tartani.

 

Hogyan előzhetjük meg a ráncok kialakulását? 

Ha 20-30 éves kor közötti

Ebben az időszakban meglehetősen fontos az odafigyelés, hiszen jelentősen csökkenthetők a későbbi ráncok kialakulása. Nagyon fontos, hogy viseljünk fényvédőt, hidratáljuk arcunkat és hetente egyszer hámlasszunk, hogy felfrissítsük bőrünket. A sminkeltávolítást sosem szabad elfelejteni, mivel a smink fennhagyása jelentős károkat okozhat bőrünkben. 
Emellett érdemes nagy gondot fordítani arra, hogy életünkből minél inkább kizárjuk a stresszt, hiszen a stressz külső és belső problémákat is okozhat a szervezetben. A stressz következtében nem csak gyomorproblémák alakulhatnak ki, de gyakoriak a fejfájásos panaszok, emellett pedig a ráncok kialakulásának esélyét is növeljük stresszes életmódunkkal. 
A túlzásba vitt napozást, szolárium használatot is kerüljük, hiszen ezek mind fokozzák a bőr öregedését, ezáltal a ráncok kialakulását egyaránt. 

 

Ha 30-40 éves kor közötti

Amennyiben még inkább a 30 éves korhoz közelítünk, addig nem érdemes az erősebb kozmetikumokhoz nyúlni. Ebben a korosztályban az arcradírozás és a hámlasztás az egyik legfontosabb, hogy bőrünk megújulhasson és minél inkább fenntarthassuk feszességét. A hámlasztás mellőzésével az elhalt bőrsejtek a kialakulóban lévő ráncokat egyre mélyebbé teszik és elsötétítik. A hámlasztáson túl érdemes befektetni C-vitamin szérumba, amelyek fokozzák a bőr rugalmasságát. 
A bőr állaga természetéből adódóan a 40-es évekhez közeledve egyre szárazabbá válik. Fontos, hogy ne felejtsünk el éjszaka és napközben is valamilyen hidratáló krémet használni, és mindennap elegendő vizet inni, ezzel is fokozva a bőr hidratáltságát. 

 

Ha 40–50 éves kor közötti

Itt az idő, hogy egyre jobban odafigyeljünk bőrünk egészségére és szépségére. 
Fontos figyelembe venni, hogy megváltozott-e környezetünk vagy életmódunk, hiszen ez is jelentősen befolyásolhatja a ráncok kialakulását. A 40–50-es években a bőr szignifikánsan kevésbé hidratált és kevesebb faggyút termel, ami azt jelenti, hogy jobban reagál a környezeti változásokra és a stresszre.
A 40-50-es években a hormonváltozás fizikai terhet jelent a testre nézve, amelyek szintén befolyásolhatják a bőr öregedését. Az 50 éves kor elérésével ideje újraértékelni étrendünk és testmozgási szokásaink, mivel a szív-és érrendszeri betegségek kockázata is növekszik.
A kollagéntermelés fokozása érdekében a különböző kollagéntartalmú ételek és étrendkiegészítők segíthetnek, így a bőr is fiatalabb lesz. 

 

Ha 50-60 éves kor közötti

Ebben a korban különösen fontos odafigyelni az egészséges életmód folytatására, hiszen ilyenkor a szervezet sokkal inkább ki van téve a különböző betegségeknek. A bőr is folyamatosan egyre inkább veszít rugalmasságából, különösen akkor, ha a szervezet nincs megfelelő állapotban. A ráncok ilyenkor már kétségkívül megjelentek a homlokon vagy a karakteresebb területeken, amelyeket nem sebészeti eljárással gyorsan eltüntethetünk. Plasztikai sebészetünkön számos módszer létezik a kisebb és a mélyebb ráncok eltüntetésére is. 

Ha érdekli pontosan melyek ezek, kattintson ide: ránctalanítás. 
 

Amennyiben megszabadulna a már kialakult ráncoktól, Amennyiben megszabadulna a már kialakult ráncoktól, kérjen konzultációs időpontot rendelőnkbe

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most május 26-ig!