Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

A hasplasztika során alkalmazott heg technikák | Dr. Tóth András

Hasplasztika: Hová helyezzük a heget?

Szerző: Bónusz Plasztika

A heg hosszával és elhelyezkedésével kapcsolatos kérdések a leggyakoribbak a hasplasztika során. Ezt már a konzultáció során átbeszéljük részletesen, de összefoglaltuk a lehetőségeket. 

A hasplasztika során alkalmazott heg technikák

Hogyan zajlik a hasplasztika?

A hasplasztika a felesleges bőr eltávolításából és az alapul szolgáló hasizmok elválasztásának „megfeszítéséből” vagy helyreállításából áll (diastasis recti). E célok elérése érdekében vízszintes bemetszést kell végezni az alhasban, jellemzően a (mons pubis) lévő bőrráncban, amely a csípő felé változó hosszúságú lehet. 

 

Hová kerülhet a bemetszés?

A testkontúr műtét legtöbb aspektusához hasonlóan a heg hossza is a beteg igényeihez igazodik. Ha túlnyúló bőrrel van dolgunk, akkor a hasplasztika hegje általában a bőrfelesleg oldalsó végén történik. 
Ha egyszerűen „laza” bőrrel van dolgunk, vagy felesleges zsírszövetekkel, akkor a heg a csípő belsejére korlátozódhat. Bizonyos esetekben, amikor nagyon kevés a bőr és a szövet feleslege, a heg tovább korlátozható.

 

Milyen technikák léteznek a hasplasztika során?

A hegek további elhelyezésére számos egyéb technika létezik. A „fleur de lis” hasplasztika során egy függőleges középvonalú heget is megejtünk, amellyel eltávolítjuk a bőrt „oldalról oldal” irányba. „Fordított” hasplasztika esetén a heg a mellek alatt helyezkedik el, hogy eltávolíthassuk a has felső részéről a felesleges bőrt. 

Ezen túlmenően szinte minden betegnél heg lesz a has belső része körül, azaz a köldöknél. Ez alól a szabály alól kivételt képez az a beteg, akinek “fordított” hasplasztikája van.
Bár a plasztikai sebészet tendenciája „minimalista” megközelítésekkel és nem invazív technikákkal rendelkezik, ez nem vonatkozik a hasplasztikára, hiszen ennek lényege, hogy bemetszést végezzünk. A rövid hegek továbbá gyakran „minimális” eredményhez vezetnek.

 

Nem kell tartania attól, hogy látszani fog

A legtöbb hasplasztika során keletkezett heg az alsóneműnél, és a fürdőruha vonalán helyezkedik el, így szinte teljesen el van rejtve, valamint az idő folyamán fokozatosan halványulni fognak a heg nyomai. Bár nincs "egy méret mindenkinek" heg, érdemes kompromisszumot nyújtani a továbbfejlesztett forma és kontúr miatt, amelyet a hasplasztika segít elérni.

 

Ha Ön is szeretne változtatni és eltávolíttatni bőrfeleslegét hasáról, kérjen konzultációs időpontot most!
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most május 26-ig!