Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Edzés hasplasztika után: Mikor kezdhetjük újra? Tudnivalók a hasplasztika utáni időszakról

Edzés hasplasztika után: Mikor kezdhetjük újra?

Szerző: Bónusz Plasztika

Pácienseink körében nagyon gyakran ismételt kérdés, hogy a hasplasztika után mikor térhetnek vissza az edzőterembe, mikor kezdhetnek el újra edzeni a plasztikai beavatkozás után. Erre sajnos nincsen általános recept, hiszen minden test más és más, így a felépülés is eltérő, a beavatkozás utáni ellenőrzések során erről egy tisztább képet kaphatunk. Nézzük nagy vonalakban mire lehet számítani!

Edzés hasplasztika után

Miben segít a hasplasztika?

Az elején nem árt tisztázni, hogy mire is nyújt megoldást a hasplasztika, és hogyan zajlik pontosan. Ez már sokat segíthet abban, hogy megértse, egy ilyen beavatkozás után időt kell adnia testének, hogy felépüljön! A hasplasztika célja, a bőrön, zsírszöveten és a hasfalon keletkezett elváltozások megszüntetése illetve azok helyreállítása. Hirtelen fogyás, vagy hízás esetén, terhességi csíkok megszüntetésére jelent hatásos megoldást, azonban azt fontos kiemelni, hogy a zsírszöveteket nem csökkenti nagy mértékben, így a fogyást semmiképpen nem helyettesíti, nem váltja ki. A hasplasztika során műtéti bemetszésre kerül sor két ívelt vonalban a két csípőcsontot összekötve, a szeméremdomb felett és a köldök felett, a vágás rejtett helyen fog haladni. Ezt követően a megereszkedett, megnyúlt bőrt és a bőr alatti zsírszövetek kerülnek eltávolításra.

 

Mire lehet számítani a hasplasztika után?

A hasplasztikai műtét egy bemetszéssel járó plasztikai beavatkozás, ami azt jelenti, hogy a sebészeti kezelés előtt szükséges szervezet általános állapotárnak felmérése annak érdekében, hogy a beavatkozás kockázatát optimális szintre csökkentsük, továbbá magát a beavatkozást altatásban végezzük, ezt követően egy éjszakás klinikai tartózkodás szükséges megfigyelés céljából. Maga a műtét egyébként 2-3 órát vesz igénybe. A varratszedésre a műtétet követő második héten kerül sor, amely után a hegek gyógyulási ideje felgyorsul. Éppen ezért a beavatkozás után 2-3 hétig érdemes elkerülni a nehéz fizikai munkát és a sportot is! A munkaképesség 10-14 nap után tér vissza a legtöbb esetben. Fontos még azt is megjegyezni, hogy a műtét után egy kompressziós kötés kerül felhelyezésre, amit 4-6 hétig kell viselni. 

 

Mikor lehet edzeni a hasplasztika után?

A hasplasztikát követő 2-3 héten semmiképpen sem szabad edzeni, maximum séta ajánlott, és abból is fokozatos terhelés, tehát nem nagy távolságok, és nem gyors tempóban. Ha lekerül a kompressziós kötés, akkor fokozatosan lehet a terhelést is visszavezetni, és elkezdeni az edzést visszavezetni. Az elején érdemes nem megterhelő feladatokat végezni. A 4-5. héten már jellemzően el lehet kezdeni a has izmait megmozgató gyakorlatokat is. Ha nem biztos a dolgában, akkor konzultáljon kezelőorvosával! A Bónusz Plasztikánál nagyon szívesen állunk rendelkezésére! 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most április 26-ig!