Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Orrplasztika: nemek közötti különbözőségek - Férfi és női problémák

Férfi és női orrplasztika: van különbség?

Szerző: Bónusz Plasztika

Az orrplasztikai beavatkozásoknak nem csak esztétikai, de funkcionális okai is lehetnek egyaránt. Az emberek gyakran az arcuk esztétikussága miatt végeztetik el ezt a fajta beavatkozást, de van, aki légzési funkcióinak javítása miatt. De van-e különbség a nemek közötti eljárásokban? 

Orrplasztika

Az orrplasztika esetében ma már kifinomultabb eljárásokat alkalmaznak a plasztikai sebészek, így sokkal nehezebb megállapítani valakiről, hogy plasztikáztatott vagy sem. Ez a fajta beavatkozás számos módon mehet végbe, attól függően a páciens mit szeretne. Az eredményekre vonatkozóan általában garantált a beavatkozás után a tökéletes végeredmény. 

 

 

Egyenes, kifinomult, széles, római, felfordult, arisztokrata, akasztott, púp, kiemelkedő… Az orrok minden formában és méretben megtalálhatók, és általában az emberek többsége nincs megelégedve saját orrának alakjával. Érdekes adat, hogy a férfiak jóval elégedetlenebbek a nőknél, ha az orruk formájáról van szó. Azonban ők kevesebb arányban fordulnak plasztikai sebészhez, mint a hölgyek. 

 

 

Plasztikai sebészként számos okot hallottam már, hogy valaki miért szeretné megműttetni az orrát. A férfiak gyakrabban panaszkodnak az orruk aszimmetriájára, esetleg az orruk nagy méretére, még a nők inkább a széles vagy „férfias” orra. A férfi és a női orr nem egyenlő, mivel az orr komponensek, a csont, a bőr és a porc mérete általában nagyobb a férfiak esetén. Az ideális orrméret így mindkét nem esetében különbözik. A nőknél a leggyakrabban kért változtatás, hogy egy kissé behúzott, az orrnyereggel arányos hegyes orrot szeretnének. Még a férfiak egyenes, orrnyeregtől arányos hegyű orrot választanának. 

 

 

Annak ellenére, hogy a nemek szerepet játszanak a férfi és női orr közötti különbségekben, mindkét nem esetében a műtét bizonyos lépéseket tartalmazhat, amelyek nemlegesek, beleértve az orr vagy az orrlyukak belsejében lévő metszést a csont és porchoz való hozzáféréshez. Egy vésővel, a porc vágásával és a felső ajak és az orr közötti szög javításával. De ezeknek a hasonlóságoknak köszönhetően bizonyos anatómiai összetevőket kell kezelni. A férfiak orránál általában eltávolítják az orrsövény bizonyos részeit (az orr külső gerincét), és egy csontos részek bemetszését végzik, hogy csökkentsék a orrháti púpot vagy az orr teljes méretét. 

 

 

Ön akár férfi, akár nő, az orrával kapcsolatos esztétikai problémákra van megoldás. Sok plasztikai sebész garantál megfelelő végeredményt a beavatkozást illetően. A lényeg, hogy már a műtét előtt minden apró részlet legyen megtervezve és egyeztetve orvosával. Ha Ön is elégedetlen orrának alakjával, válassza Dr. Tóth András plasztikai sebészt, aki számos orrplasztikai beavatkozást hajtott végre.
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most május 26-ig!