Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

A legfontosabb tudnivalók a műtét előtti altatással kapcsolatban

Minden, amit az altatásos eljárásról tudnia kell

Szerző: Bónusz Plasztika

Plasztikai Sebészetünkön néhány eljárás elvégzéséhe altatásra van szükség. Sok páciens tart az altatástól, pedig erre semmi szükség, hiszen manapság nem hordoznak valós kockázatot, illetve a kockázatok minimálása érdekében előzetes felmérést is végzünk pácienseink állapotáról. Nézzük mit kell tudni az altatásos eljárásról!

 Altatásos eljárás információk

Miért van szükség altatásos eljárásra?

Nagyon sokan tartanak az altatásos eljárástól, annak ellenére, hogy évente több százezer olyan plasztikai műtétet végeznek csak hazánkban, amely altatásban történik, és akkor még a többi népszerű plasztikai beavatkozásról nem is beszélünk. De miért van szükség altatásra, miért nem elég bizonyos műtétekhez helyi érzéstelenítés? Azt, hogy a műtéti beavatkozáshoz milyen érzéstelenítésre van szükség, azt mag a beavatkozás jellege, és a páciens egészségügyi állapota határozza meg. Lehet helyi érzéstelenítést, vezetéses érzéstelenítés végezni, vagy altatást, azaz narkózist. Vannak olyan plasztikai beavatkozások, amik ez utóbbit követelik meg. De nem kell aggódnia, kollégáink szakértő kezeiben nem lehet baja, és egyébként is, tudta, hogy az emberek életfolyamatait soha olyan pontosan nem lehet megfigyelni, mint altatás közben?

 

Hogyan történik az altatásos eljárás?

Még az elején fontos megjegyeznünk, hogy az altatásos eljárás előtt, szükség van egy előzetes állapotfelmérésre, az altatást csak akkor végezzük el, ha minden értéket rendben találtunk. Az altatás során pácienseink egy speciális maszkon keresztül oxigént kapnak, miközben megtörténik a vénába egy erős hatású, kábító fájdalomcsillapító és vénás altatószer befecskendezése. Ettől olyan állapotba fog kerülni, mintha aludna, a külvilág ingereit nem fogja észlelni, és válaszreakciókat sem fog indítani. Nem kell attól tartania, hogy mégis érezni fog valamit, hiszen az előzetes vizsgálatok alapján pontosan be tudjuk állítani, hogy mennyi altatót kell kapnia, így arra sincsen esély, hogy a műtét közben felébredne, vagy éppen nem ébredne fel a műtét után, hiszen az altatóorvos pontosan tisztában van a szükséges mennyiségekkel. (Ilyesmi csak a televízióban szokott megtörténni.)

 

Hogyan kell felkészülni az altatásos eljárásra?

Általánosan erre a kérdésre a válasz, hogy a páciensnek különösebb készülnivalója nincsen, hiszen ez sokkal inkább a szakemberek feladata, de annyiszor hangzott már el ez a kérdés, hogy ennek ellenére összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot. A legfontosabb feladat mindenekelőtt az aneszteziológustól és a sebésztől kapott utasítások pontos betartása, illetve egy kivizsgáláson való megjelenés. A konzultációk során szintén el szokott hangzani, hogy altatás előtt javasolt kerülni a különböző kozmetikumok -mint smink, a testápoló, krémek, körömlakk- használatát, annak érdekében, hogy az életfunkciók megfigyelése teljesen zökkenőmentes legyen akárcsak a testékszereket, hogy az életfunkciók megfigyelése zökkenőmentes legyen. Az olyan kiegészítőket, mint a műfogsor, szemüveg vagy hallókészülék szintén célszerű a kórteremben hagyni. Fontos, hogy legalább 12 órával a műtét előtt tilos dohányozni, még ha annak stresszoldó hatása is van, darabos ételt a műtét előtti este maximum 20 óráig szabad fogyasztani, folyadék fogyasztása pedig éjfélig megengedett. A műtét előtt, közben, és után is folyamatosan kapcsolatban lesz az altatóorvossal, így minden tudnivalót időben meg fog tudni.
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most május 26-ig!