Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

A toka okai és eltüntetésének módszerei | Dr. Tóth András plasztika

Kettős áll (toka): okai és kezelési lehetőségei

Szerző: Bónusz Plasztika

Azok a páciensek, akik nincsenek megelégedve nyakuk formájával, esetleg nem kívánt zsírpárna vagy megereszkedett bőr található nyak területén, gyakran keresnek megoldást a karcsúsításra. Szerencsére, ma már számos lehetőség van a toka eltüntetésére: a következőkben erről lesz szó!

A toka okai és eltüntetésének módszerei

A toka leggyakoribb okai

Elhízás

A kettős áll (toka) leggyakoribb oka az elhízás. Az elhízás sok zsírfelesleget eredményez. A zsírszövetet valahol a testben kell tárolni, és az áll az egyik hely, ahová a zsír mehet. Mivel a zsír nehezíti az áll alatti bőrt, ráncot okozhat, amely azt a látszatot kelti, hogy van egy második, alsó áll is (innen a név: kettős áll).

 

Genetika

Sajnos, függetlenül attól, hogy túlsúlyos vagy sem, a genetika eredményeként kettős álla bárkinek lehet. Ha családjában gyakori a túl nagy toka, akkor Önnél is kialakulhat. Ez azért van, mert a genetika befolyásolhatja, hogy a test hová küldi zsírt és hol tárolja. A genetika leküzdése érdekében beszélje meg plasztikai sebészével a nyak és az áll megjelenésének kozmetikai megváltoztatására rendelkezésre álló különféle lehetőségeket. Az eljárásokat évről évre fejlesztik, ezért erre a közös problémára több megoldás is létezik.

 

Izomgyengeség

Bár nem olyan gyakori, de a toka akkor is kialakulhat, ha a nyakat soha nem erősítik vagy nyújtják. Bárminemű testmozgás nélkül az áll petyhüdté válhat.

 

Öregedés

Természetesen a diéta és a testmozgás nem mindig segíthet a kettős állon. Néha ez azért van, mert a nyakon lévő megereszkedett bőrt vagy a zsírszövetek felhalmozódását az öregedés okozza. Ahogy öregszik, a bőre megereszkedik és ráncosodik. Ha ez kettős állat okoz, gyakran a műtét az egyetlen megoldás.

 

A toka eltüntetésének lehetőségei

A Bónusz Plasztikánál többféle lehetőséget is választhatunk a toka vagy a kettős áll megszüntetése érdekében. Amennyiben a nyakon felesleges zsírszövetek is jelen vannak, akkor a LipoLife3G eszközével történő zsírleszívást ajánljuk pácienseinknek. Abban az esetben, ha a nyakon lévő bőr is megereszkedett számos kezelési módszerrel segíthetünk a bőrt megfiatalítani. Ilyen kezelési módszer lehet a MACS Facelift, a PDO szálbehúzás, vagy az arcplasztika, amelyet nyakon is alkalmazhatunk. Természetesen minden esetben a páciensek számára személyre szabottan segítünk meghatározni a legjobb módszert. 

Kérjen időpontot most ingyenes konzultációs időpontra és segítünk eltüntetni a kettős áll okozta kellemetlenségeket! 
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most május 26-ig!