Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Hogyan hozható helyre az orrsövényferdülés?

Orrsövényferdülés: megfelelő lehet az orrplasztika?

Szerző: Bónusz Plasztika

Akár orrsövényferdüléssel született, akár egy trauma vagy sérülés következében alakult ki, az orrplasztikai sebésszel folytatott konzultációt követően könnyebbé teheti a döntést a műtéti úton történő helyreállításról. 

Hogyan hozható helyre az orrsövényferdülés?

Az orrsövényferdülés jelei és tünetei

A porc és a csont alkotja az orrsövényt, amely elválasztja a bal és a jobb orrüreget, és mindkét oldalán egy olyan típusú szövet borítja, amelyet nyálkahártyának neveznek. Ha az orrsövény ferde, középen kívüli is szabálytalan alakú lehet. Az elferdült orrsövénnyel rendelkező betegeknél megváltozhat az orr formája vagy működése is, hiszen probléma jelentkezhet az orron keresztül történő légzéssel is vagy csökkenthet a szaglási képesség. 
Az orrsövényferdülés egyik jele lehet az orrdugulás is, ami csak az orr egyik vagy mindkét oldalát érintheti. Sok embernél az orrsövényben apró hibák láthatók, amelyek nem lehetnek negatív hatással a légzésükre és az orr egyéb funkcióira. Másoknak olyan tünetei vannak, mint például az orrukban fellépő légzési nehézségek, amelyeket olyan szerkezeti problémák okoznak, amelyek ideálisak a javításra. 

 

A konzultáció: a kritikus első lépés

Dr. Tóth András orrsövényferdülés esetén mindig egy konzultációval kezdi a pácienssel, ahol megbeszélésre kerül az orrsövénykezelése, és a beteg egyedi igényei. Elősorban kidolgozásra kerülnek az előzetes orvosi ellátás részletei, valamint megvitatásra kerül a beteg kezeléssel kapcsolatos célja is. A betegközpontú megközelítésre összpontosítunk, amely egyedivé teszi az egyes betegek ellátási tervét. Ha a betegeknek olyan kozmetikai aggályaik vannak, amelyeket a műtét idején szeretnének megoldani, akkor ezeket a célokat a konzultáción megvitatjuk.

 

Kezelési lehetőségek

Az orrplasztika kiváló választás az orrsövény korrigálására, ami javíthatja az ember életminőségét azáltal, hogy megkönnyíti a légzését.
Ha az elsődleges szerkezeti probléma az orrsövény, akkor csak zárt/részleges orrplasztikára van szükség. Gyakran az orrcsontok és a porcok is hozzájárulnak a funkcionális vagy kozmetikai problémákhoz. Ha ez a helyzet, akkor nyitott orrplasztika is szükséges. 

 

Mi várható az orrplasztika után?

A legtöbb esetben az orrsövény korrekciójára irányuló műtét járóbeteg-ellátás. A zárt orrplasztikán átesett betegek meglehetősen rövid gyógyulásra számíthatnak, a műtét után általában néhány naptól egy hétig tartó leállással.
Néhány hétig a műtét után orrdugulás is előfordulhat, a szövetek gyógyulása miatt.  

Ha szeretne Ön is javítani orrsövényferdülésén vagy orra formáján, keresse fel rendelőnket konzultációs időpontért
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most április 26-ig!