Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Kisebb orra vágyik? Segítünk orrkisebbítő műtéttel!

Orrkisebbítés

Orrunk az egyik legkarakteresebb része arcunknak. Mivel az arc közepén kiemelkedve helyezkedik el, ez az egyik, amit mások először megnéznek arcunkon. Az orrplasztika során nem csak esztétikai, hanem funkcionális esetekben is meg szoktak keresni, azonban a leggyakoribb beavatkozás az orrkisebbítés. 

 

A nagyobb orr általában az orrnyereg alatti csontkinövés miatt lehet zavaró. Ez azonban orvosolható orrkisebbítéssel. A beavatkozás előtt minden esetben megtervezzük orr alakját és a műtét menetét. Az orrkisebbítés előtt számítógépes tervezést végzünk el, amely során a páciens megnézheti, hogy milyen végeredményre számíthat a beavatkozást követően. A tervezés közben a páciens igényeit elmondhatja és ehhez mérten közösen kialakítjuk az orr megfelelő kinézetét. 

 

Az orrkisebbítés során a porcokat és a csontos vázat alakítjuk át. A beavatkozás az orr belsejében történik, így látható heg nem marad. Ugyan a túlzott csont vagy porckinövés esetén előfordulhat, hogy külső metszés is szükségeltetik, azonban nem kell félni, hiszen ezek a hegek szépen gyógyulnak és szinte nyomtalanul eltűnnek. Az orrkisebbítésnél nem csak az esztétikai eredményekre figyelünk, hanem az orr funkcionalitására egyaránt, azaz az orron keresztüli szabad légzés biztosítására. 

 

 

Az orrkisebbítés menete


Az orrkisebbítést minden esetben altatásban végezzük, hiszen a beavatkozás során csontos és porcos korrekciót hajtunk végre. A műtéti fájdalom jól tolerálható a beavatkozás után, azonban a csont és a porc gyógyulási ideje hosszadalmas és kellemetlen lehet.

 

 

Az orrkisebbítést követő időszak


 A műtét után orrjárati tampont helyezünk el a páciens orrában és külső gipszrögzítést alkalmazunk. A tamponokat a műtétet követően két nap után eltávolítjuk, még a gipszet minimum 10 napig rajta hagyjuk a páciensen. Ez azért szükséges, hogy minél inkább biztosíthassuk a tökéletes végeredményt és a gyógyulási idő felgyorsítását. A következő időszakban az orr területe körül kellemetlen, feszítő érzést tapasztalhat a páciens, illetve duzzanatot és véraláfutást is. A végleges eredmények általában 3 hónap után láthatók. 

 

 

Amennyiben szeretne további információkat megtudni az orrkisebbítéssel kapcsolatban, vegye fel Dr. Tóth András plasztikai sebésszel a kapcsolatot és válaszol minden kérdésére! 
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most április 26-ig!