Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

☆ A mellimplantátum méretei (cc) ☆ Dr. Tóth András plasztikai sebész

Mellimplantátum méret

Az egyik legfontosabb kérdés a mellnagyobbítás előtt, hogy mekkora legyen a mellimplantátum mérete. Ezt meghatározni pontosan csak a plasztikai sebész segítségével lehet. Azonban van pár olyan módszer, amelynek segítségével nagyjából támpontot adhatunk magunknak és az orvosnak is. 

A mellimplantátum méreteit köbcentiméterben (cc) szokták meghatározni, amivel az implantátum teljes térfogatát határozzák meg. Ez azonban korántsem elegendő, hiszen a mellimplantátumnak különböző formája és kialakítása létezik, így csupán köbcentiméterben nem tudjuk az implantátum méretét kiválasztani. Ezért jó, ha a sebész segítségét kérjük, mivel ő tapasztalatai alapján segít kiválasztani a megfelelő mellimplantátum mértet, amely illeszkedik a saját elvárásainkhoz és testi adottságainkhoz egyaránt. 

 

A mellimplantátum méretét befolyásoló tényezők:

  • A páciens igényei és az általa elvárt eredmények 
  • A páciens állapota, életmódja
  • A páciens mellének és mellkasának szélessége
  • A páciens testalkata, testarányok
  • A mellszövetek mennyisége 

Mivel a mellimplantátum méretének meghatározása igen sok tényezőtől függ, így elmondható, hogy akármekkora implantátum behelyezése nem lehetséges. Például vegyünk egy aktívan sportoló vagy egy igen keskeny mellszélességgel rendelkező hölgyet. Esetükben sokkal korlátozottabbak a lehetőségek, hiszen látványosan nagy méretű implantátum behelyezése szinte lehetetlen, mivel a szövetek vagy épp a páciens életmódja ezt nem teszi lehetővé. 

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő mellimplantátum méretet? 

Ennek meghatározásához többféle módszer is létezik, amit vagy az orvos jelenlétében vagy akár otthon is megtehetünk. Az egyik ilyen módszer a rizspróba. 

 

Rizspróba

A rizzsel történő mérés elvégzése ideális otthoni körülmények között. A lényege, hogy egy olyan méretű melltartót kell felvennünk, amely nagyobb jelenlegi mellméretünknél, vagyis amekkorát szeretnénk végeredményként. Rakjunk egy tasakot a melltartóba és öntsünk bele annyi rizst szárazon, amennyi pont kitölti a mell és a melltartó közötti rést. Ezután mérjük meg mennyi rizs került a tasakba. A rizs különböző mennyiségei egy-egy köbcentiméter méretet adnak ki, méghozzá a következő módon: 

  • 1 csésze rizs: 236 cc
  • Fél csésze rizs: 118 cc
  • ¾ csésze rizs: 177 cc
  • 1/3 csésze rizs: 78 cc 

 

Kosárméret

A melltartó kosárméretének megadásával is nagyából meghatározhatjuk mekkora mellimplantátum méretre lehet szükségünk. Ez ugyan nem ad olyan pontos meghatározást, mint a rizspróba, hiszen bizonyos márkák között méretbeli eltérések lehetnek. Általában egy A kosárról B kosárra történő áttérés nagyjából 200-250 cc mellimplantátum méretet jelent, de ez csak egy behatárolt érték, ne vegyük alapul. 

 

A mell szélességének mérete 

A következő táblázat segítségével szintén nagyjából behatárolhatjuk a megfelelő mellimplantátum méretet. Elsősorban mérjük le mellünk szélességét és ehhez viszonyítva kell megkeresni a mellimplantátum méretének szélességét. Fontos, hogy a mellimplantátum mérete akkor lesz megfelelő, ha egy kicsivel keskenyebb implantátumot helyezünk be, így körülbelül 0,5-1 centiméterrel keskenyebb implantátumot válasszunk a cc meghatározásához. Egy átlagos mell általában 12 centiméter széles, így 11-11,5 cm-es implantátum méret közül válasszunk, amely egy közepes mell esetén 265 cc-t jelent. 

 

Amennyiben szeretné tudni a pontos mellimplantátum méretét forduljon Dr. Tóth András plasztikai sebészhez, aki segít a megfelelő méret kiválasztásában! 
Kérjen konzultációs időpontot még MA! 
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most július 26-ig!