Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Milyen mellimplantátumok vannak és mire kell odafigyelni velük kapcsolatban?

Mit kell tudni a mellimplantátumokról és azok eltávolításáról?

Szerző: Bónusz Plasztika

Ön is elhatározta, hogy mellnagyobbítást szeretne? Akkor biztosan nagyon izgatott már! A sebészével folytatott összes megbeszélésnél egy még kevésbé világos kérdése, hogy hogyan kell kezelni az implantátumok hosszú távú gondozását. Pontosan mit jelent ez, és kell-e egyáltalán aggódnia emiatt?

Mellimplantátum

Először is: a mellnagyobbítás az egyik legbiztonságosabb esztétikai sebészeti művelet, amely az egyik legmagasabb szintű elégedettséggel rendelkezik a páciensek körében. Természetesen minden műtétnek van kockázata. Azonban, ha betartja a sebész utasításait, mind operatív, mind a műtét utáni utasításokat, kiváló esélye van a kívánt eredmény elérésére.

 

 

Ez azt jelenti, hogy nagy különbség van az aggodalom és a tudatosság között.

 

Az első dolog, amit tudnunk kell, hogy a mai implantátumok többsége várhatóan örökéletűek. A nagy implantátum gyártók által közzétett meghibásodások aránya 10–13% a szilikon implantátumok esetében, és 5-10% a sóoldat implantátumok esetében tíz év alatt. Az implantátumok korától függően elvárható, hogy ki kell cseréltetni őket. 

 

 

Mitől sérülhetnek meg az implantátumok? 


Akiknél elszakad vagy szivárogni kezd az implantátum, azoknál valószínűleg az implantátumon lévő héj sérüléséből vagy a héj fáradtságából (gyűrődés, a héj gyengülése) következik be. De honnan tudhatja, hogy az implantátuma megsérült és mit kell ilyenkor tenni? 

 

Itt észrevehető a sóoldat és a szilikon implantátumok közötti különbség. Ha egy sóoldat-implantátum sérül meg, akkor az implantátum leülepedik, és a mell elveszti formáját. A szivárgás méretétől és elhelyezésétől függően néhány nap vagy néhány hétig is eltarthat, mire ezt észreveszi. 

 

Ha az implantátum szilikon, nehéz lehet a szivárgás meghatározása. Ez azért van, mert a szilikon gélt egy kapszulán belül fogják be, és a kohéziós természetük miatt akár az implantátum héjában is maradhat. Így igen nehéz észrevenni. 

 

Mammográfián és ultrahangon észrevehető a szivárgás, de ha a szilikon kívül esik a kapszulán, előfordulhat, hogy nem fog látszani. Az MRI a legjobb arra, hogy megállapítsák az implantátum valóban szivárog-e, de általában költséges és nem fedezi a biztosítás. A valóságban a sérült szilikon implantátumnak általában megváltozik az alakja és szilárdabbá válik. Ha a szilikon a kapszulában van, nincs ok az aggodalomra. De ha úgy találják, hogy a szilikon gél áthaladt a kapszulán, akkor azt el kell távolítani, és szükség lehet arra is, hogy eltávolítsák azokat a szöveteket, amelyekkel a szilikon érintkezett. 

 

A sóoldat-implantátumokat csak eltávolítják és kicserélik. Attól függően, hogy mit szeretne tenni az implantátum méretével vagy alakjával kapcsolatban, általában ezeknek ára drágább. A leeresztett sótartalmú implantátum cseréje általában egyszerű, míg a törött szilikon implantátum cseréje nehezebb művelet. A plasztikai sebészek különböző véleményeket fogalmaznak meg arról, hogy az implantátumot körülvevő kapszulát el kell-e távolítani (kapsulektómia) ezekben az esetekben. Ez az eljárás elősegíti az új implantátumok körüli szilárdság (kapszulázás) csökkentését. 

 

 

Ha az implantátum nem szivárog, miért cserélné ki?


Sok nő dönt úgy, amint idősödni kezd, hogy már nem szeretne implantátumot. Egyes nők kisebb implantátumokat akarnak, mivel a mellük nagyobb a perimenopausalis változásokkal. A megereszkedett mell, akárcsak implantátumok nélkül, nyaki és vállfájdalmat okozhat, emiatt nehéznek érezhetik az implantátummal ellátott keblüket. Sok nő úgy érezheti, hogy a mellei túlságosan megereszkedik, amelyhez hozzájárul az implantátum súlya egyaránt. Így úgy döntenek, hogy kisebb méretű implantátumot kérnek és/vagy mellfellvarrást.

 

 


Tehát, ha figyelembe vesszük a mellnagyobbítást, azt is figyelembe kell venni, hogy az implantátum cseréje szükséges lesz-e a jövőben. Függetlenül attól, hogy melyik implantátumot választja, gondosan mérlegelje a hosszú távú különbségeket és hogy milyen kockázatokat tud elviselni.
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most június 26-ig!