Milyen mellimplantátumok vannak és mire kell odafigyelni velük kapcsolatban?

phone +36-30 KATTINTSON
envelope KATTINTSON

Jelentkezz a most még ingyenes konzultációnkra!

AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online szeptemper 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

right
BeautiFill

BeautiFill

Az egyedülálló ránctalanító technika

Mellplasztika

Mellplasztika

A tökéletes keblekért

Lézeres zsírleszívás

Lézeres zsírleszívás

A forradalmian új technológia

Arcplasztika

Arcplasztika

Bőrfiatalítás a legmagasabb színvonalon

Mit kell tudni a mellimplantátumokról és azok eltávolításáról?

Ön is elhatározta, hogy mellnagyobbítást szeretne? Akkor biztosan nagyon izgatott már! A sebészével folytatott összes megbeszélésnél egy még kevésbé világos kérdése, hogy hogyan kell kezelni az implantátumok hosszú távú gondozását. Pontosan mit jelent ez, és kell-e egyáltalán aggódnia emiatt?

Mellimplantátum

Először is: a mellnagyobbítás az egyik legbiztonságosabb esztétikai sebészeti művelet, amely az egyik legmagasabb szintű elégedettséggel rendelkezik a páciensek körében. Természetesen minden műtétnek van kockázata. Azonban, ha betartja a sebész utasításait, mind operatív, mind a műtét utáni utasításokat, kiváló esélye van a kívánt eredmény elérésére.

 

 

Ez azt jelenti, hogy nagy különbség van az aggodalom és a tudatosság között.

 

Az első dolog, amit tudnunk kell, hogy a mai implantátumok többsége várhatóan örökéletűek. A nagy implantátum gyártók által közzétett meghibásodások aránya 10–13% a szilikon implantátumok esetében, és 5-10% a sóoldat implantátumok esetében tíz év alatt. Az implantátumok korától függően elvárható, hogy ki kell cseréltetni őket. 

 

 

Mitől sérülhetnek meg az implantátumok? 


Akiknél elszakad vagy szivárogni kezd az implantátum, azoknál valószínűleg az implantátumon lévő héj sérüléséből vagy a héj fáradtságából (gyűrődés, a héj gyengülése) következik be. De honnan tudhatja, hogy az implantátuma megsérült és mit kell ilyenkor tenni? 

 

Itt észrevehető a sóoldat és a szilikon implantátumok közötti különbség. Ha egy sóoldat-implantátum sérül meg, akkor az implantátum leülepedik, és a mell elveszti formáját. A szivárgás méretétől és elhelyezésétől függően néhány nap vagy néhány hétig is eltarthat, mire ezt észreveszi. 

 

Ha az implantátum szilikon, nehéz lehet a szivárgás meghatározása. Ez azért van, mert a szilikon gélt egy kapszulán belül fogják be, és a kohéziós természetük miatt akár az implantátum héjában is maradhat. Így igen nehéz észrevenni. 

 

Mammográfián és ultrahangon észrevehető a szivárgás, de ha a szilikon kívül esik a kapszulán, előfordulhat, hogy nem fog látszani. Az MRI a legjobb arra, hogy megállapítsák az implantátum valóban szivárog-e, de általában költséges és nem fedezi a biztosítás. A valóságban a sérült szilikon implantátumnak általában megváltozik az alakja és szilárdabbá válik. Ha a szilikon a kapszulában van, nincs ok az aggodalomra. De ha úgy találják, hogy a szilikon gél áthaladt a kapszulán, akkor azt el kell távolítani, és szükség lehet arra is, hogy eltávolítsák azokat a szöveteket, amelyekkel a szilikon érintkezett. 

 

A sóoldat-implantátumokat csak eltávolítják és kicserélik. Attól függően, hogy mit szeretne tenni az implantátum méretével vagy alakjával kapcsolatban, általában ezeknek ára drágább. A leeresztett sótartalmú implantátum cseréje általában egyszerű, míg a törött szilikon implantátum cseréje nehezebb művelet. A plasztikai sebészek különböző véleményeket fogalmaznak meg arról, hogy az implantátumot körülvevő kapszulát el kell-e távolítani (kapsulektómia) ezekben az esetekben. Ez az eljárás elősegíti az új implantátumok körüli szilárdság (kapszulázás) csökkentését. 

 

 

Ha az implantátum nem szivárog, miért cserélné ki?


Sok nő dönt úgy, amint idősödni kezd, hogy már nem szeretne implantátumot. Egyes nők kisebb implantátumokat akarnak, mivel a mellük nagyobb a perimenopausalis változásokkal. A megereszkedett mell, akárcsak implantátumok nélkül, nyaki és vállfájdalmat okozhat, emiatt nehéznek érezhetik az implantátummal ellátott keblüket. Sok nő úgy érezheti, hogy a mellei túlságosan megereszkedik, amelyhez hozzájárul az implantátum súlya egyaránt. Így úgy döntenek, hogy kisebb méretű implantátumot kérnek és/vagy mellfellvarrást.

 

 


Tehát, ha figyelembe vesszük a mellnagyobbítást, azt is figyelembe kell venni, hogy az implantátum cseréje szükséges lesz-e a jövőben. Függetlenül attól, hogy melyik implantátumot választja, gondosan mérlegelje a hosszú távú különbségeket és hogy milyen kockázatokat tud elviselni.
 
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Jelentkezz a most még ingyenes konzultációnkra!

AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online szeptemper 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!

Név*
Telefonszám:*
Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Adatait kapcsolatfelvételi és az árajánlat elkészítésének céljából használjuk, harmadik személynek nem adjuk ki, marketing célból nem használjuk.

arrow
 
Bőrünk ruhával nem takart területei, mint az arcunk és a nyakunk, nagymértékben meghatározza külső megjelenésünket
Bővebbenarrow
Napjain felgyorsult világában rendszeres sportolás és korszerű táplálkozás mellett testünk különböző tájainkon zsírpárnák megvastagodnak és ezek nem mindig vannak kedvünkre.
Bővebbenarrow

Kapcsolódó cikkek:

Edzés mellnagyobbítás után

Edzés a mellnagyobbítás után

Sok páciens kérdezi meg a mellnagyobbítás előtt vagy a műtét után, hogy mikor térhet vissza az edzőterembe a beavatkozás után. Azonban azt kell felelnem, hogy pontosan nem lehet mindenkinél meghatározni, milyen gyors a gyógyulási folyamat. Lássuk általánosságban mi tapasztalható. 

Továbbarrow
4 dolog, amivel jó ha tisztában van a zsírleszívással kapcsolatban

A zsírleszívás 4 hátránya

Manapság egyre többen fordulnak plasztikai sebészhez felesleges zsírpárnáik eltávolítása érdekében. Ha az egészséges táplálkozás és a megfelelő mértékű mozgás sem használ, akkor ez egy jó megoldás lehet. Bár a zsírleszívást már egyre modernebb technológiájú eszközökkel végezzük, a legnagyobb szakértelemmel, nem teljesen kockázatmentes beavatkozás. Nem árt tudnia pár dolgot esetleges veszélyeiről is, mielőtt belevágna a kezelésbe.

Továbbarrow
Zsírleszívás folyamata

Mire számíthat a zsírleszívás után – gyógyulási folyamat

Sok ember küzd túlsúllyal vagy felesleges zsírpárnákkal. Ha az egészséges táplálkozás és a testmozgás sem képes megszabadítani Ön a nemkívánt zsírpárnáktól, akkor jó választás lehet a zsírleszívás. A zsírleszívást számos területen lehet alkalmazni, például a hason, a combon, a derék környékén vagy a fenék területén. 

Továbbarrow
Tudnivalók
Tudnivalók

Részletes információk a műtéti beavatkozásokról 

Eredmények
Eredmények

Sikeres beavatkozások előtt és után 

Dr. Tóth András, plasztikai sebész
Dr. Tóth András, plasztikai sebész

Dr. Tóth András plasztikai sebész 

Rendelési helyszínek
Rendelési helyszínek

Budapest – Dimenzió Egészségközpont

Salgótarján – Borostyán patika

Dr. Tóth András, plasztikai sebész
Dr. Tóth András, plasztikai sebész

Dr. Tóth András, plasztikai sebész vagyok, a Bónusz Plasztikai sebészet vezető orvosa, tulajdonosa. Orvosként a szépségiparban dolgozva már sok mindent tapasztaltam. Így tudom, hogy minden páciens esetén más eljárás szükséges az adott problémától és a kívánt eredménytől függően. A Bónusz Plasztikai sebészet filozófiája, hogy egyedi, a páciens kívánalmainak maximálisan megfelelő, ugyanakkor az egészséges, korrekt szakmai megoldásokat mindig szem előtt tartó módszerekkel érjük el a lehető legjobb eredményt. Vallom, hogy a plasztikai sebész művész, a plasztikai sebészet művészet, mely segíti az egészséges önbizalom megteremtése által pácienseim életének jobbá tételét. Sok évtizedes gyakorlattal, azonban mindig a legújabb, legmodernebb plasztikai sebészeti technológiákat alkalmazva, a különleges, máshol nem alkalmazott eljárásokat is bevetek páciensem elégedettségének növelésére. Új betegeimnek egyedi konzultációt biztosítok, ahol mindent alaposan átbeszélünk. Konzultációs időpontért kérem, kattintson IDE! 

Plasztikai sebészet a legmagasabb színvonalon
AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online szeptemper 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!
Szolgáltatásaink
Bőrünk ruhával nem takart területei, mint az arcunk és a nyakunk, nagymértékben meghatározza külső megjelenésünket
Bővebben arrow
Talán a leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás a mellnagyobbítás, melynek során implantátumot ültetnek be az emlő térfogatának növelésére.
Bővebbenarrow
Az ajak nagyobbításához általában töltőanyagokat használtak a plasztikai sebészek, amig Dr.Scott Harris ki nem fejlesztette a PermaLip ajakimplantatumokat
Bővebbenarrow
Napjain felgyorsult világában rendszeres sportolás és korszerű táplálkozás mellett testünk különböző tájainkon zsírpárnák megvastagodnak és ezek nem mindig vannak kedvünkre.
Bővebbenarrow
Orr, plasztikai műtét előtti számítógépes tervezése. Már a műtét előtt látható a várható végeredmény.
Bővebbenarrow
Hasznos tudnivalók

Rólunk mondták

Sztrahiáné Kovács Brigitta
Köszönöm szépen Dr. Tóth Andrásnak, hogy újra szépnek és boldognak érzem magamat.
Suba Nikolett
Szimpatikus, kedves és nagyon segítőkész a műtét előtt és után is, és a legfontosabb : tökéletes a végeredmény!
A piacon ma már számos terméket, sebészeti és nem sebészeti kezelést találunk a bőr fiatalítására és a ráncok kezelésére. A következőkben összeszedtük azokat a legfontosabb kérdéseket, amelyek segítenek eldönteni, Önnek valóban szüksége van-e plasztikai beavatkozásra. 
Továbbarrow
Egy jó plasztikai sebész kiválasztása nem olyan egyszerű. Nem szabad megtévesztenie egy modern váróteremnek vagy egy túlságosan olcsó árnak sem. Számos orvos el tudja végezni  a mellnagyobbítást, azonban tapasztalt, jól képzett plasztikai sebészt találni, - aki biztosítja a természetes megjelenésű, arányos eredményeket - nem minden esetben könnyű.  
Továbbarrow
A plasztikai sebészet egyik legnépszerűbb eljárása a hasplasztika, illetve a zsírleszívás. Ugyanakkor ez az egyik leginkább félreértett eljárás. A hasplasztika egy sebészeti eljárás, amelynek célja a has kontúrjának korrigálása.  
Továbbarrow
A plasztikai beavatkozások főleg a nők körében népszerű, azonban a férfiak esetében is vannak bizonyos kezelések, amelyek alkalmazhatók. 
Továbbarrow
A nyaralás és a bikiniszezon beköszöntével előfordulhat, hogy sokan csak ilyenkor kapnak észbe, hogy még nem állnak készen a strand formával. Legyen szó akár némi feleslegről vagy a mellek méretéről. Mikorra érdemes a műtétet időzítenünk? 
Továbbarrow
A mellnagyobbítást tervező nők elsősorban attól tartanak, hogy mellük hogyan fog kinézni a műtét után: vagyis természetesnek vagy mesterségesnek fog-e hatni. Ha szeretne megbizonyosodni arról, hogy az eredmény olyan lesz, mint elképzelte, kulcsfontosságú, hogy megtalálja azt a plasztikai sebészt, aki segíteni fog Önnek már a tervezés folyamatában. 
Továbbarrow