Milyen mellimplantátumok vannak és mire kell odafigyelni velük kapcsolatban?

phone +36-30 KATTINTSON
envelope KATTINTSON

Jelentkezz a most még ingyenes konzultációnkra!

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

right
BeautiFill

BeautiFill

Az egyedülálló ránctalanító technika

Mellplasztika

Mellplasztika

A tökéletes keblekért

Lézeres zsírleszívás

Lézeres zsírleszívás

A forradalmian új technológia

Arcplasztika

Arcplasztika

Bőrfiatalítás a legmagasabb színvonalon

Mit kell tudni a mellimplantátumokról és azok eltávolításáról?

 

Ön is elhatározta, hogy mellnagyobbítást szeretne? Akkor biztosan nagyon izgatott már! A sebészével folytatott összes megbeszélésnél egy még kevésbé világos kérdése, hogy hogyan kell kezelni az implantátumok hosszú távú gondozását. Pontosan mit jelent ez, és kell-e egyáltalán aggódnia emiatt?

Mellimplantátum

Először is: a mellnagyobbítás az egyik legbiztonságosabb esztétikai sebészeti művelet, amely az egyik legmagasabb szintű elégedettséggel rendelkezik a páciensek körében. Természetesen minden műtétnek van kockázata. Azonban, ha betartja a sebész utasításait, mind operatív, mind a műtét utáni utasításokat, kiváló esélye van a kívánt eredmény elérésére.

 

 

Ez azt jelenti, hogy nagy különbség van az aggodalom és a tudatosság között.

 

Az első dolog, amit tudnunk kell, hogy a mai implantátumok többsége várhatóan örökéletűek. A nagy implantátum gyártók által közzétett meghibásodások aránya 10–13% a szilikon implantátumok esetében, és 5-10% a sóoldat implantátumok esetében tíz év alatt. Az implantátumok korától függően elvárható, hogy ki kell cseréltetni őket. 

 

 

Mitől sérülhetnek meg az implantátumok? 


Akiknél elszakad vagy szivárogni kezd az implantátum, azoknál valószínűleg az implantátumon lévő héj sérüléséből vagy a héj fáradtságából (gyűrődés, a héj gyengülése) következik be. De honnan tudhatja, hogy az implantátuma megsérült és mit kell ilyenkor tenni? 

 

Itt észrevehető a sóoldat és a szilikon implantátumok közötti különbség. Ha egy sóoldat-implantátum sérül meg, akkor az implantátum leülepedik, és a mell elveszti formáját. A szivárgás méretétől és elhelyezésétől függően néhány nap vagy néhány hétig is eltarthat, mire ezt észreveszi. 

 

Ha az implantátum szilikon, nehéz lehet a szivárgás meghatározása. Ez azért van, mert a szilikon gélt egy kapszulán belül fogják be, és a kohéziós természetük miatt akár az implantátum héjában is maradhat. Így igen nehéz észrevenni. 

 

Mammográfián és ultrahangon észrevehető a szivárgás, de ha a szilikon kívül esik a kapszulán, előfordulhat, hogy nem fog látszani. Az MRI a legjobb arra, hogy megállapítsák az implantátum valóban szivárog-e, de általában költséges és nem fedezi a biztosítás. A valóságban a sérült szilikon implantátumnak általában megváltozik az alakja és szilárdabbá válik. Ha a szilikon a kapszulában van, nincs ok az aggodalomra. De ha úgy találják, hogy a szilikon gél áthaladt a kapszulán, akkor azt el kell távolítani, és szükség lehet arra is, hogy eltávolítsák azokat a szöveteket, amelyekkel a szilikon érintkezett. 

 

A sóoldat-implantátumokat csak eltávolítják és kicserélik. Attól függően, hogy mit szeretne tenni az implantátum méretével vagy alakjával kapcsolatban, általában ezeknek ára drágább. A leeresztett sótartalmú implantátum cseréje általában egyszerű, míg a törött szilikon implantátum cseréje nehezebb művelet. A plasztikai sebészek különböző véleményeket fogalmaznak meg arról, hogy az implantátumot körülvevő kapszulát el kell-e távolítani (kapsulektómia) ezekben az esetekben. Ez az eljárás elősegíti az új implantátumok körüli szilárdság (kapszulázás) csökkentését. 

 

 

Ha az implantátum nem szivárog, miért cserélné ki?


Sok nő dönt úgy, amint idősödni kezd, hogy már nem szeretne implantátumot. Egyes nők kisebb implantátumokat akarnak, mivel a mellük nagyobb a perimenopausalis változásokkal. A megereszkedett mell, akárcsak implantátumok nélkül, nyaki és vállfájdalmat okozhat, emiatt nehéznek érezhetik az implantátummal ellátott keblüket. Sok nő úgy érezheti, hogy a mellei túlságosan megereszkedik, amelyhez hozzájárul az implantátum súlya egyaránt. Így úgy döntenek, hogy kisebb méretű implantátumot kérnek és/vagy mellfellvarrást.

 

 


Tehát, ha figyelembe vesszük a mellnagyobbítást, azt is figyelembe kell venni, hogy az implantátum cseréje szükséges lesz-e a jövőben. Függetlenül attól, hogy melyik implantátumot választja, gondosan mérlegelje a hosszú távú különbségeket és hogy milyen kockázatokat tud elviselni.
 
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Jelentkezz a most még ingyenes konzultációnkra!

Név*
Telefonszám:*
Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Adatait kapcsolatfelvételi és az árajánlat elkészítésének céljából használjuk, harmadik személynek nem adjuk ki, marketing célból nem használjuk.

arrow
 
Napjain felgyorsult világában rendszeres sportolás és korszerű táplálkozás mellett testünk különböző tájainkon zsírpárnák megvastagodnak és ezek nem mindig vannak kedvünkre.
Bővebbenarrow
Orr, plasztikai műtét előtti számítógépes tervezése. Már a műtét előtt látható a várható végeredmény.
Bővebbenarrow

Kapcsolódó cikkek:

Téli arcfiatalítás és arcplasztika: Miért jó? | Dr. Tóth András plasztikai sebész

Miért lehet jó a téli időszak az arcplasztikára?

A bőr védelmének egész évben prioritást kell élveznie, és ez különösen fontos a téli hónapokban, amikor a nap, az erős szél és a száraz körülmények káros hatással lehetnek.

Továbbarrow
Hogyan hozható helyre az orrsövényferdülés?

Orrsövényferdülés: megfelelő lehet az orrplasztika?

Akár orrsövényferdüléssel született, akár egy trauma vagy sérülés következében alakult ki, az orrplasztikai sebésszel folytatott konzultációt követően könnyebbé teheti a döntést a műtéti úton történő helyreállításról. 

Továbbarrow
Kombinálhatja a zsírleszívást hasplasztikával?

Kombinálhatja a zsírleszívást hasplasztikával?

Ha nem elégedett alakjával és ez leginkább a hason lévő zsírpárnák és megereszkedett bőr miatt van, akkor ma már számos lehetősége adódik arra, hogy visszanyerhesse alakját. A zsírleszívás és a hasplasztika az egyik leggyakoribb testkorrekciós eljárások a tökéletes alak elérésért. Lássuk, lehetőség van-e kombinálni a kettőt!

Továbbarrow
Tudnivalók
Tudnivalók

Részletes információk a műtéti beavatkozásokról 

Eredmények
Eredmények

Sikeres beavatkozások előtt és után 

Dr. Tóth András, plasztikai sebész
Dr. Tóth András, plasztikai sebész

Dr. Tóth András plasztikai sebész 

Rendelési helyszínek
Rendelési helyszínek

Budapest – Dimenzió Egészségközpont

Nyíradony – Borostyán MED Hotel

Dr. Tóth András, plasztikai sebész
Dr. Tóth András, plasztikai sebész

Dr. Tóth András, plasztikai sebész vagyok, a Bónusz Plasztikai sebészet vezető orvosa, tulajdonosa. Orvosként a szépségiparban dolgozva már sok mindent tapasztaltam. Így tudom, hogy minden páciens esetén más eljárás szükséges az adott problémától és a kívánt eredménytől függően. A Bónusz Plasztikai sebészet filozófiája, hogy egyedi, a páciens kívánalmainak maximálisan megfelelő, ugyanakkor az egészséges, korrekt szakmai megoldásokat mindig szem előtt tartó módszerekkel érjük el a lehető legjobb eredményt. Vallom, hogy a plasztikai sebész művész, a plasztikai sebészet művészet, mely segíti az egészséges önbizalom megteremtése által pácienseim életének jobbá tételét. Sok évtizedes gyakorlattal, azonban mindig a legújabb, legmodernebb plasztikai sebészeti technológiákat alkalmazva, a különleges, máshol nem alkalmazott eljárásokat is bevetek páciensem elégedettségének növelésére. Új betegeimnek egyedi konzultációt biztosítok, ahol mindent alaposan átbeszélünk. Konzultációs időpontért kérem, kattintson IDE! 

Plasztikai sebészet a legmagasabb színvonalon
Szolgáltatásaink
Bőrünk ruhával nem takart területei, mint az arcunk és a nyakunk, nagymértékben meghatározza külső megjelenésünket
Bővebben arrow
Talán a leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás a mellnagyobbítás, melynek során implantátumot ültetnek be az emlő térfogatának növelésére.
Bővebbenarrow
Az ajak nagyobbításához általában töltőanyagokat használtak a plasztikai sebészek, amig Dr.Scott Harris ki nem fejlesztette a PermaLip ajakimplantatumokat
Bővebbenarrow
Napjain felgyorsult világában rendszeres sportolás és korszerű táplálkozás mellett testünk különböző tájainkon zsírpárnák megvastagodnak és ezek nem mindig vannak kedvünkre.
Bővebbenarrow
Orr, plasztikai műtét előtti számítógépes tervezése. Már a műtét előtt látható a várható végeredmény.
Bővebbenarrow
Megérkezett a legújabb technológiával működő ránctalanító szolgáltatás, amely alapjaiban megváltoztatja a plasztikai beavatkozások módszerét és hatását. Ismerje meg Ön is az új BeautiFill szolgáltatásunkat, amely a LipoLife 3G...
Bővebbenarrow
A LipoLife 3G egy forradalmian új technológia, amelynek segítségével a zsírleszívás és a zsírfeltöltés akár azonnal elvégezhető egyszerre egyetlen eszköz segítségével. A zsírleszívás egy lézeres technológiával történik,...
Bővebbenarrow
A MACS (Minimal Access Cranial Suspension) facelift egy modern esztétikai sebészeti eljárás, melynek célja az arc bőrének megfiatalítása. Ez az eljárás minimális sebészeti beavatkozással hosszú távú eredményeket biztosít.
Bővebbenarrow
Hasznos tudnivalók

Rólunk mondták

"Szimpatikus, kedves és nagyon segítőkész a műtét előtt és után is, és a legfontosabb : tökéletes a végeredmény! "
Suba Nikolett
"Köszönöm szépen Dr. Tóth Andrásnak, hogy újra szépnek és boldognak érzem magamat. "
Sztrahiáné Kovács Brigitta
"Doktor úr nagyon kedves, közvetlen és segítőkész. Az első konzultáción felsorolta a lehetőségeiket, majd ezután kaptam egy érzéstelenítőt, hogy még véletlenül se érezzék semmiféle fájdalmat. A szájfeltöltés, gyorsan és tökéletesen ment végbe. A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok. Bátran ajánlom bárkinek! "
Brny Esther
"Elálló füleimmel fordultam a doktor úrhoz. Az eredmény tökéletes lett. 1 hónap alatt már majdnem meg is gyógyult. Végre hordhatom összefogva a hajamat."
Deák Erika
"A mammografian azt mondta a holgy hogy naponta 20 implantatumot lát..de ami ilyen szépen levan varrva izom alá: MÉG SOHA ÉLETÉBEN. Koszonet a Doktor Úrnak! "
Hada Renáta

Szakmai cikkeink

Azok a páciensek, akik nincsenek megelégedve nyakuk formájával, esetleg nem kívánt zsírpárna vagy megereszkedett bőr található nyak területén, gyakran keresnek megoldást a...
Továbbarrow
A mellimplantátumok idővel cserére szorulhatnak vagy akár meg is változhat az implantátumokkal együtt a mell formája, hiszen az idő múlásával a bőrszövetek ugyanúgy öregednek. Lássuk,...
Továbbarrow
Az orrplasztika a leggyakoribb plasztikai sebészeti eljárás az arcplasztikai beavatkozásokon belül. Az orrplasztika többféle eljárással történhet, azonban sok esetben a gyógyulás...
Továbbarrow
A ráncfeltöltő-anyagok az egyik legnépszerűbb nem sebészeti esztétikai kezelések közé tartoznak.  A töltőanyagok sokoldalú kezelést tesznek lehetővé, amelyek nemcsak átmenetileg...
Továbbarrow
A mellplasztika esetén sok kérdés juthat eszébe, még mielőtt végleges döntését meghozza. Számos olyan kérdés felmerülhet, amelyek ugyan apróságnak tűnnek, mégis fontos lehet, vagy...
Továbbarrow
A ránckezelési lehetőségek egyre szélesebb körűek. Számos vény nélküli termék létezik, és az emberek egyre több esetben a plasztikai sebészhez fordulnak a hosszabb távú lehetőségek...
Továbbarrow