A mellimplantátumok története - Dr Tóth András plasztikai sebész

phone +36-30 KATTINTSON
envelope KATTINTSON

Jelentkezz a most még ingyenes konzultációnkra!

AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online június 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

right
Lézeres zsírleszívás

Lézeres zsírleszívás

A forradalmian új technológia

Mellplasztika

Mellplasztika

A tökéletes keblekért

Arcplasztika

Arcplasztika

Bőrfiatalítás a legmagasabb színvonalon

A mellimplantátumok története

Az Egyesült Államokban élő nők száma, akiknek emlő implantátumai vannak, ismeretlen, a nemzeti felmérésekből származó jelenlegi becslések azonban több mint 6 millióra esnek. Ez a felnőtt női népesség több mint 5% -át teszi ki.

 

A mellimplantátumok története

Az American Society of Plastic Surgeons (ASPS) évente gyűjt adatokat a tagjai által elvégzett műtéti beavatkozásokról. 2008-ban mintegy 307 ezer nő kapott mellimplantátumot a kozmetikai mellnagyobbításhoz és 111 ezret a veleszületett vagy posztmétectomia deformitások rekonstruálására. Ezek az adatok nem tartalmazzák a plasztikai sebészektől eltérő orvosok (pl. Otolaryngológusok, általános sebészek, nőgyógyászok és mások) által végrehajtott eljárásokat (többnyire kozmetikai célokra).

 

Az 1990-es évek elején bekövetkezett kedvezőtlen nyilvánosságra hozatal után az implantátum iránti érdeklődés jelentősen csökkent, különösen a gélen feltöltött eszközök esetében, de úgy tűnik, hogy fokozatosan javult. Az ASPS szerint 2008-ban az összes mellimplantátum 53% -a tele volt sóoldattal és 47% -a szilikonnal töltött. 

 

1963 előtt különböző szintetikus habszerű anyagokat használtak a mellek megnagyobbítására. A mellnagyobbítás után azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a légsejtek összeomlanak, és a szöveti reakció miatt keménnyé tette a kezelt területet. Ezeket az anyagokat műanyag fóliába csomagolták, hogy minimalizálják ezt a hatást, de hiába. Meglepő módon azonban ezeknek az implantátumoknak némelyikét olyan jól tolerálták, hogy a mai napig helyben maradtak.

 

A modern szilikon mellimplantátum 1963 óta létezik, és a változás és a javulás fejlődésén ment keresztül. Az egyes osztályok különböző típusai számos változatban, alakban és stílusban rendelkezésre állnak, vagy jelenleg tesztelhetők az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság jóváhagyásával. Alapvető az összes implantátumhoz egy szilikon gumi (elasztomer) héj, amely lehet egy vagy kettős, sima vagy texturált, barrier bevonatos vagy poliuretán hab burkolattal borítva. A habot tartalmazó eszközök 1990 óta nem állnak rendelkezésre az Egyesült Államokban, de továbbra is Európában forgalmazzák őket.

 

Az implantátumokat különböző konzisztenciájú szilikon géllel vagy normál sóoldattal töltötték meg.

 

Sós implantátumok

A sóoldattal töltött implantátumok üres, léggömbszerű szilikon eszközökként kaphatók, amelyek a műtét idején normál sóoldattal tölthetők meg. Ez lehetővé teszi a finom méretkorrekciókat a mellek közötti aszimmetria kompenzálására. Kevésbé népszerűek, mint a szilikon implantátumok, mivel gyakran kevésbé természetes érzést kapnak. Ha a páciensnek nagyon kevés mellszövetük van, vagy csak az emlő teljes eltávolítás utáni bőrt, akkor esetenként ráncok és az eszköz gyűrődése látható lehet az emlők tájékán. Szilikon gél implantátumok

Ennek a készüléknek három generációja alapvető kialakítása jött létre, sok variációval mindegyik típuson belül.

 

 

 

Első generáció

A forgalomba hozott első modellek vastag, sima falú szilikon elasztomer borítékot tartalmaztak, melyeket 2 részből állítottak elő, amelyeket viszkózus szilikon gél anyaggal (dimetil-sziloxán) töltöttek és összeragasztottak. Csak három méretben kaphatóak: kicsi, közepes és nagy méretűek.

 

 

 

Második generáció

A töltőanyag és a héj vastagságának növelése. Az 1970-es évek közepétől kezdődően a héjak vékonyabbak, és a gél kevésbé viszkózus voltak. A műtétet követően tíz év elteltével az implantátumok nagy része megszakadt.

 

 

Harmadik generáció

A héj és gél tartalmának új összetételei terjedtek el, amelyek erősebbek voltak.  Ez a bevonat /difenil-szilikon granulátum/ szinte teljesen megszüntette az úgynevezett "gél áteresztést" vagy a kis mennyiségű szilikonolaj diffúzióját az implantátum héján keresztül. A gél tartalmát még viszkózusabbá és kohézívabbá tették.

1989-ben elérhetővé váltak a textúrájú felületi héjak, amelyektől sok sebész remélte, hogy minimálisra csökken a kapszuláris kontraktúrát. Azonban a vizsgálatok ezt nem támasztották alá.

 

 

 

Poliuretán bevonatú implantátumok

Az 1960-as évek végén az emlő implantátum olyan változata alakult ki, amely egy poliuretán szivacs bevonatot tartalmaz egy egyébként szabványos gélen töltött implantátumon. Bár a bevonatot eredetileg rögzítő rétegként tervezték, sok orvos úgy gondolta, hogy a habburkolat a kapszuláris kontraktúra incidenciájának(megjelenését)csökkenését eredményezti.

 

 

Ellenjavallatok

A legfontosabb ellenjavallatok az esztétikai sebészetben,  amelyek növelik az anesztézia vagy műtét, vagy növelik a fertőzés kockázatát. Ilyen lehetnek véralvadást befolyásoló, súlyos szív és érrendszeri betegségek, krónikus és akut gyulladásos betegségek. Ezek kiszűrése céljából  műtéti beavatkozások előtt kivizsgálásra van szükség. Az érzelmileg instabil műtétet kérőket el kell utasítani, de ez azonban nem tekinthető általános ellenjavallatnak.

 

Minden beteget egyedileg kell értékelni, és dönteni arról, hogy az eljárás javítja-e életminőségét, önbizalmat és közérzetét.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Jelentkezz a most még ingyenes konzultációnkra!

AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online június 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!

Név*
Telefonszám:*
Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Adatait kapcsolatfelvételi és az árajánlat elkészítésének céljából használjuk, harmadik személynek nem adjuk ki, marketing célból nem használjuk.

arrow
 
Orr, plasztikai műtét előtti számítógépes tervezése. Már a műtét előtt látható a várható végeredmény.
Bővebbenarrow
Talán a leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás a mellnagyobbítás, melynek során implantátumot ültetnek be az emlő térfogatának növelésére.
Bővebbenarrow

Kapcsolódó cikkek:

Férfi plasztika

Férfi plasztika: a leggyakoribb beavatkozások

A plasztikai beavatkozások főleg a nők körében népszerű, azonban a férfiak esetében is vannak bizonyos kezelések, amelyek alkalmazhatók. 

Továbbarrow
Mellnagyobbítás nyáron

Mellnagyobbítás a nyaralási szezonban: Mikorra tervezzük a műtétet?

A nyaralás és a bikiniszezon beköszöntével előfordulhat, hogy sokan csak ilyenkor kapnak észbe, hogy még nem állnak készen a strand formával. Legyen szó akár némi feleslegről vagy a mellek méretéről. Mikorra érdemes a műtétet időzítenünk? 

Továbbarrow
Mellimplantátum

Mit kell tudni a mellimplantátumokról és azok eltávolításáról?

Ön is elhatározta, hogy mellnagyobbítást szeretne? Akkor biztosan nagyon izgatott már! A sebészével folytatott összes megbeszélésnél egy még kevésbé világos kérdése, hogy hogyan kell kezelni az implantátumok hosszú távú gondozását. Pontosan mit jelent ez, és kell-e egyáltalán aggódnia emiatt?

Továbbarrow
Tudnivalók
Tudnivalók

Részletes információk a műtéti beavatkozásokról 

Eredmények
Eredmények

Sikeres beavatkozások előtt és után 

Dr. Tóth András, plasztikai sebész
Dr. Tóth András, plasztikai sebész

Dr. Tóth András plasztikai sebész 

Rendelési helyszínek
Rendelési helyszínek

Budapest – Dimenzió Egészségközpont

Salgótarján – Borostyán patika

Dr. Tóth András, plasztikai sebész
Dr. Tóth András, plasztikai sebész

Dr. Tóth András, plasztikai sebész vagyok, a Bónusz Plasztikai sebészet vezető orvosa, tulajdonosa. Orvosként a szépségiparban dolgozva már sok mindent tapasztaltam. Így tudom, hogy minden páciens esetén más eljárás szükséges az adott problémától és a kívánt eredménytől függően. A Bónusz Plasztikai sebészet filozófiája, hogy egyedi, a páciens kívánalmainak maximálisan megfelelő, ugyanakkor az egészséges, korrekt szakmai megoldásokat mindig szem előtt tartó módszerekkel érjük el a lehető legjobb eredményt. Vallom, hogy a plasztikai sebész művész, a plasztikai sebészet művészet, mely segíti az egészséges önbizalom megteremtése által pácienseim életének jobbá tételét. Sok évtizedes gyakorlattal, azonban mindig a legújabb, legmodernebb plasztikai sebészeti technológiákat alkalmazva, a különleges, máshol nem alkalmazott eljárásokat is bevetek páciensem elégedettségének növelésére. Új betegeimnek egyedi konzultációt biztosítok, ahol mindent alaposan átbeszélünk. Konzultációs időpontért kérem, kattintson IDE! 

Plasztikai sebészet a legmagasabb színvonalon
AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online június 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!
Szolgáltatásaink
Bőrünk ruhával nem takart területei, mint az arcunk és a nyakunk, nagymértékben meghatározza külső megjelenésünket
Bővebben arrow
Talán a leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás a mellnagyobbítás, melynek során implantátumot ültetnek be az emlő térfogatának növelésére.
Bővebbenarrow
Az ajak nagyobbításához általában töltőanyagokat használtak a plasztikai sebészek, amig Dr.Scott Harris ki nem fejlesztette a PermaLip ajakimplantatumokat
Bővebbenarrow
Napjain felgyorsult világában rendszeres sportolás és korszerű táplálkozás mellett testünk különböző tájainkon zsírpárnák megvastagodnak és ezek nem mindig vannak kedvünkre.
Bővebbenarrow
Orr, plasztikai műtét előtti számítógépes tervezése. Már a műtét előtt látható a várható végeredmény.
Bővebbenarrow
Hasznos tudnivalók

Rólunk mondták

Sztrahiáné Kovács Brigitta
Köszönöm szépen Dr. Tóth Andrásnak, hogy újra szépnek és boldognak érzem magamat.
Suba Nikolett
Szimpatikus, kedves és nagyon segítőkész a műtét előtt és után is, és a legfontosabb : tökéletes a végeredmény!
A mellnagyobbítást tervező nők elsősorban attól tartanak, hogy mellük hogyan fog kinézni a műtét után: vagyis természetesnek vagy mesterségesnek fog-e hatni. Ha szeretne megbizonyosodni arról, hogy az eredmény olyan lesz, mint elképzelte, kulcsfontosságú, hogy megtalálja azt a plasztikai sebészt, aki segíteni fog Önnek már a tervezés folyamatában. 
Továbbarrow
Az orrplasztikai beavatkozásoknak nem csak esztétikai, de funkcionális okai is lehetnek egyaránt. Az emberek gyakran az arcuk esztétikussága miatt végeztetik el ezt a fajta beavatkozást, de van, aki légzési funkcióinak javítása miatt. De van-e különbség a nemek közötti eljárásokban? 
Továbbarrow
A plasztikai beavatkozás izgalmas élményt jelent a legtöbb ember számára, mivel új, pozitív változásokat hoz a páciensek életében. A műtét befejezése után a páciensek általában szeretnének gyorsan visszatérni a hétköznapokba megváltozott külsőjükkel. Azonban több dologra is figyelni kell, hogy a gyógyulási folyamat minél rövidebb lehessen! 
Továbbarrow
A mellfelvarrás, igen keresett eljárás azok számára, akik fiatalos és esztétikus formájú kebleket szeretnének elérni. A mellfelvarrás gyakran segít a nőknek abban, hogy visszaállítsák a keblüket eredeti formájukra, önbizalmukat növelve ezzel, és magabiztosabb megjelenést biztosítva.
Továbbarrow
Tudtad, hogy a zsírleszívás még mindig a világ egyik legnépszerűbb plasztikai sebészeti eljárása? 2017-ben az Egyesült Államokban több mint 246 000 ember választotta a zsírleszívást, hogy segítsen nekik elérni esztétikai céljaikat.
Továbbarrow
Mielőtt belevágna bármilyen műtéti beavatkozásba, minden esetben érdemes utánajárni az egyes szövődményeknek, kockázatoknak. Ahogyan minden sebészeti eljárás esetében a mellnagyobbítás során is adódhatnak bizonyos szövődmények. Természetesen plasztikai sebészetünknél azon vagyunk, hogy ezeket teljes mértékben elkerüljük, de mindenképp jobb, ha tisztában van az egyes kockázatokkal. 
Továbbarrow