A mellimplantátumok története - Dr Tóth András plasztikai sebész

phone +36-30 KATTINTSON
envelope KATTINTSON

Jelentkezz a most még ingyenes konzultációnkra!

AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online szeptemper 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

right
BeautiFill

BeautiFill

Az egyedülálló ránctalanító technika

Mellplasztika

Mellplasztika

A tökéletes keblekért

Lézeres zsírleszívás

Lézeres zsírleszívás

A forradalmian új technológia

Arcplasztika

Arcplasztika

Bőrfiatalítás a legmagasabb színvonalon

A mellimplantátumok története

 

Az Egyesült Államokban élő nők száma, akiknek emlő implantátumai vannak, ismeretlen, a nemzeti felmérésekből származó jelenlegi becslések azonban több mint 6 millióra esnek. Ez a felnőtt női népesség több mint 5% -át teszi ki.

 

A mellimplantátumok története

Az American Society of Plastic Surgeons (ASPS) évente gyűjt adatokat a tagjai által elvégzett műtéti beavatkozásokról. 2008-ban mintegy 307 ezer nő kapott mellimplantátumot a kozmetikai mellnagyobbításhoz és 111 ezret a veleszületett vagy posztmétectomia deformitások rekonstruálására. Ezek az adatok nem tartalmazzák a plasztikai sebészektől eltérő orvosok (pl. Otolaryngológusok, általános sebészek, nőgyógyászok és mások) által végrehajtott eljárásokat (többnyire kozmetikai célokra).

 

Az 1990-es évek elején bekövetkezett kedvezőtlen nyilvánosságra hozatal után az implantátum iránti érdeklődés jelentősen csökkent, különösen a gélen feltöltött eszközök esetében, de úgy tűnik, hogy fokozatosan javult. Az ASPS szerint 2008-ban az összes mellimplantátum 53% -a tele volt sóoldattal és 47% -a szilikonnal töltött. 

 

1963 előtt különböző szintetikus habszerű anyagokat használtak a mellek megnagyobbítására. A mellnagyobbítás után azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a légsejtek összeomlanak, és a szöveti reakció miatt keménnyé tette a kezelt területet. Ezeket az anyagokat műanyag fóliába csomagolták, hogy minimalizálják ezt a hatást, de hiába. Meglepő módon azonban ezeknek az implantátumoknak némelyikét olyan jól tolerálták, hogy a mai napig helyben maradtak.

 

A modern szilikon mellimplantátum 1963 óta létezik, és a változás és a javulás fejlődésén ment keresztül. Az egyes osztályok különböző típusai számos változatban, alakban és stílusban rendelkezésre állnak, vagy jelenleg tesztelhetők az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság jóváhagyásával. Alapvető az összes implantátumhoz egy szilikon gumi (elasztomer) héj, amely lehet egy vagy kettős, sima vagy texturált, barrier bevonatos vagy poliuretán hab burkolattal borítva. A habot tartalmazó eszközök 1990 óta nem állnak rendelkezésre az Egyesült Államokban, de továbbra is Európában forgalmazzák őket.

 

Az implantátumokat különböző konzisztenciájú szilikon géllel vagy normál sóoldattal töltötték meg.

 

Sós implantátumok

A sóoldattal töltött implantátumok üres, léggömbszerű szilikon eszközökként kaphatók, amelyek a műtét idején normál sóoldattal tölthetők meg. Ez lehetővé teszi a finom méretkorrekciókat a mellek közötti aszimmetria kompenzálására. Kevésbé népszerűek, mint a szilikon implantátumok, mivel gyakran kevésbé természetes érzést kapnak. Ha a páciensnek nagyon kevés mellszövetük van, vagy csak az emlő teljes eltávolítás utáni bőrt, akkor esetenként ráncok és az eszköz gyűrődése látható lehet az emlők tájékán. Szilikon gél implantátumok

Ennek a készüléknek három generációja alapvető kialakítása jött létre, sok variációval mindegyik típuson belül.

 

 

 

Első generáció

A forgalomba hozott első modellek vastag, sima falú szilikon elasztomer borítékot tartalmaztak, melyeket 2 részből állítottak elő, amelyeket viszkózus szilikon gél anyaggal (dimetil-sziloxán) töltöttek és összeragasztottak. Csak három méretben kaphatóak: kicsi, közepes és nagy méretűek.

 

 

 

Második generáció

A töltőanyag és a héj vastagságának növelése. Az 1970-es évek közepétől kezdődően a héjak vékonyabbak, és a gél kevésbé viszkózus voltak. A műtétet követően tíz év elteltével az implantátumok nagy része megszakadt.

 

 

Harmadik generáció

A héj és gél tartalmának új összetételei terjedtek el, amelyek erősebbek voltak.  Ez a bevonat /difenil-szilikon granulátum/ szinte teljesen megszüntette az úgynevezett "gél áteresztést" vagy a kis mennyiségű szilikonolaj diffúzióját az implantátum héján keresztül. A gél tartalmát még viszkózusabbá és kohézívabbá tették.

1989-ben elérhetővé váltak a textúrájú felületi héjak, amelyektől sok sebész remélte, hogy minimálisra csökken a kapszuláris kontraktúrát. Azonban a vizsgálatok ezt nem támasztották alá.

 

 

 

Poliuretán bevonatú implantátumok

Az 1960-as évek végén az emlő implantátum olyan változata alakult ki, amely egy poliuretán szivacs bevonatot tartalmaz egy egyébként szabványos gélen töltött implantátumon. Bár a bevonatot eredetileg rögzítő rétegként tervezték, sok orvos úgy gondolta, hogy a habburkolat a kapszuláris kontraktúra incidenciájának(megjelenését)csökkenését eredményezti.

 

 

Ellenjavallatok

A legfontosabb ellenjavallatok az esztétikai sebészetben,  amelyek növelik az anesztézia vagy műtét, vagy növelik a fertőzés kockázatát. Ilyen lehetnek véralvadást befolyásoló, súlyos szív és érrendszeri betegségek, krónikus és akut gyulladásos betegségek. Ezek kiszűrése céljából  műtéti beavatkozások előtt kivizsgálásra van szükség. Az érzelmileg instabil műtétet kérőket el kell utasítani, de ez azonban nem tekinthető általános ellenjavallatnak.

 

Minden beteget egyedileg kell értékelni, és dönteni arról, hogy az eljárás javítja-e életminőségét, önbizalmat és közérzetét.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Jelentkezz a most még ingyenes konzultációnkra!

AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online szeptemper 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!

Név*
Telefonszám:*
Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Adatait kapcsolatfelvételi és az árajánlat elkészítésének céljából használjuk, harmadik személynek nem adjuk ki, marketing célból nem használjuk.

arrow
 
Az ajak nagyobbításához általában töltőanyagokat használtak a plasztikai sebészek, amig Dr.Scott Harris ki nem fejlesztette a PermaLip ajakimplantatumokat
Bővebbenarrow
Orr, plasztikai műtét előtti számítógépes tervezése. Már a műtét előtt látható a várható végeredmény.
Bővebbenarrow

Kapcsolódó cikkek:

Szemhéjplasztika utáni gyógyulási folyamatok ideje

Szemhéjplasztika utáni gyógyulási folyamatok – Mennyi idő? Mire figyeljünk?

A plasztikai beavatkozások előtt fontos mérlegelni, hogy a legtöbb eljárás után szükség van időre a szervezetnek, amíg minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Még abban az esetben is, ha nem végzünk bemetszést, akkor is felborul a szervezet működése, időre van szükség, hogy helyre álljon. A szemhéjplasztikai beavatkozásokhoz pedig minden esetben bemetszésre is van szükség. De mégis mennyi idővel kell kalkulálni, és ez idő alatt mire kell különösen odafigyelni? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre válaszolunk!

Továbbarrow
Tudnivalók a kollagénről

Kollagén: Mire jó? Valóban használ? – Tudnivalók a kollagénről

A kollagén a szépségipar egyik legfelkapottabb divat szava lett, nehéz úgy elmenni egy drogériába, speciális szaküzletbe, kozmetikushoz, vagy női újságokat olvasni, hogy ne találkoznánk a kollagén kifejezéssel. De vajon mire jó, valóban használ? Alábbi cikkünkben részletesen kifejtjük a legfontosabb tudnivalókat a kollagénről.

Továbbarrow
Arcfeszesítő gyakorlatok a fiatalos arcbőrhöz

Arcfeszesítő gyakorlatok, melyek segítenek fiatalítani a bőrt

Az idő múlásával az egész szervezet átalakuláson megy keresztül, és ez alól a bőr sem kivétel. Ahogyan telnek az évek, úgy kezdenek karakteres ráncok megjelenni a bőrön. Ezeket azonban egy kis tudatossággal, kellő odafigyeléssel és a megfelelő technikákkal, ha nem is megakadályozni, vagy teljesen eltüntetni, de mérsékelni, valamint csökkenteni lehet. A következőkben mutatunk néhány nagyon hatékony arcfeszesítő gyakorlatot, amelyek segítenek fiatalítani a bőrt.

Továbbarrow
Tudnivalók
Tudnivalók

Részletes információk a műtéti beavatkozásokról 

Eredmények
Eredmények

Sikeres beavatkozások előtt és után 

Dr. Tóth András, plasztikai sebész
Dr. Tóth András, plasztikai sebész

Dr. Tóth András plasztikai sebész 

Rendelési helyszínek
Rendelési helyszínek

1055 Budapest, Kossuth tér 13-15. 2.emelet 10. – 72-es kapucsengő 

Dr. Tóth András, plasztikai sebész
Dr. Tóth András, plasztikai sebész

Dr. Tóth András, plasztikai sebész vagyok, a Bónusz Plasztikai sebészet vezető orvosa, tulajdonosa. Orvosként a szépségiparban dolgozva már sok mindent tapasztaltam. Így tudom, hogy minden páciens esetén más eljárás szükséges az adott problémától és a kívánt eredménytől függően. A Bónusz Plasztikai sebészet filozófiája, hogy egyedi, a páciens kívánalmainak maximálisan megfelelő, ugyanakkor az egészséges, korrekt szakmai megoldásokat mindig szem előtt tartó módszerekkel érjük el a lehető legjobb eredményt. Vallom, hogy a plasztikai sebész művész, a plasztikai sebészet művészet, mely segíti az egészséges önbizalom megteremtése által pácienseim életének jobbá tételét. Sok évtizedes gyakorlattal, azonban mindig a legújabb, legmodernebb plasztikai sebészeti technológiákat alkalmazva, a különleges, máshol nem alkalmazott eljárásokat is bevetek páciensem elégedettségének növelésére. Új betegeimnek egyedi konzultációt biztosítok, ahol mindent alaposan átbeszélünk. Konzultációs időpontért kérem, kattintson IDE! 

Plasztikai sebészet a legmagasabb színvonalon
AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online szeptemper 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!
Szolgáltatásaink
Bőrünk ruhával nem takart területei, mint az arcunk és a nyakunk, nagymértékben meghatározza külső megjelenésünket
Bővebben arrow
Talán a leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás a mellnagyobbítás, melynek során implantátumot ültetnek be az emlő térfogatának növelésére.
Bővebbenarrow
Az ajak nagyobbításához általában töltőanyagokat használtak a plasztikai sebészek, amig Dr.Scott Harris ki nem fejlesztette a PermaLip ajakimplantatumokat
Bővebbenarrow
Napjain felgyorsult világában rendszeres sportolás és korszerű táplálkozás mellett testünk különböző tájainkon zsírpárnák megvastagodnak és ezek nem mindig vannak kedvünkre.
Bővebbenarrow
Orr, plasztikai műtét előtti számítógépes tervezése. Már a műtét előtt látható a várható végeredmény.
Bővebbenarrow
Megérkezett a legújabb technológiával működő ránctalanító szolgáltatás, amely alapjaiban megváltoztatja a plasztikai beavatkozások módszerét és hatását. Ismerje meg Ön is az új BeautiFill szolgáltatásunkat, amely a LipoLife 3G...
Bővebbenarrow
A LipoLife 3G egy forradalmian új technológia, amelynek segítségével a zsírleszívás és a zsírfeltöltés akár azonnal elvégezhető egyszerre egyetlen eszköz segítségével. A zsírleszívás egy lézeres technológiával történik,...
Bővebbenarrow
A MACS (Minimal Access Cranial Suspension) facelift egy modern esztétikai sebészeti eljárás, melynek célja az arc bőrének megfiatalítása. Ez az eljárás minimális sebészeti beavatkozással hosszú távú eredményeket biztosít.
Bővebbenarrow
Hasznos tudnivalók

Rólunk mondták

"Szimpatikus, kedves és nagyon segítőkész a műtét előtt és után is, és a legfontosabb : tökéletes a végeredmény! "
Suba Nikolett
"Köszönöm szépen Dr. Tóth Andrásnak, hogy újra szépnek és boldognak érzem magamat. "
Sztrahiáné Kovács Brigitta
"Doktor úr nagyon kedves, közvetlen és segítőkész. Az első konzultáción felsorolta a lehetőségeiket, majd ezután kaptam egy érzéstelenítőt, hogy még véletlenül se érezzék semmiféle fájdalmat. A szájfeltöltés, gyorsan és tökéletesen ment végbe. A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok. Bátran ajánlom bárkinek! "
Brny Esther
"Elálló füleimmel fordultam a doktor úrhoz. Az eredmény tökéletes lett. 1 hónap alatt már majdnem meg is gyógyult. Végre hordhatom összefogva a hajamat."
Deák Erika
"A mammografian azt mondta a holgy hogy naponta 20 implantatumot lát..de ami ilyen szépen levan varrva izom alá: MÉG SOHA ÉLETÉBEN. Koszonet a Doktor Úrnak! "
Hada Renáta

Szakmai cikkeink

Sok esetben jelentkezik a bőrön nem kívánatos bőrfelesleg. Nézzük mi lehet ennek az oka, és eltávolítható-e műtéti beavatkozás nélkül, amennyiben igen, akkor hogyan? 
Továbbarrow
Plasztikai Sebészetünkön néhány eljárás elvégzéséhe altatásra van szükség. Sok páciens tart az altatástól, pedig erre semmi szükség, hiszen manapság nem hordoznak valós...
Továbbarrow
Valljuk be, a formás fenék és a kerek mell a nőiesség legfontosabb szimbólumai, nem csoda, hogy a legtöbben ezt szeretnénk elérni. Ön is szeretne formás feneket? Mutatjuk milyen...
Továbbarrow
Azon gondolkozik, hogy szemhéjplasztikai beavatkozásra adja a fejét? Már régóta elégedetlen szemhéjával, a ráncok kezdenek kifogni Önön? Mutatjuk, mikor érdemes a szemhéjplasztika...
Továbbarrow
Orrsövényferdülésnek az orrsövény alaki eltéréseit nevezzük. Lássuk mik a legfontosabb információk, amiket tudni kell erről az elváltozásról!
Továbbarrow
A kor előrehaladtával a bőr teljes szerkezete megváltozik, ezért 45 éves kor felett nehezebb lehet az ápolása. Ilyenkor már megjelennek az első ráncok, kialakulásukkal, számuk...
Továbbarrow