A mellimplantátumok története - Dr Tóth András plasztikai sebész

phone +36-30 KATTINTSON
envelope KATTINTSON

Jelentkezz a most még ingyenes konzultációnkra!

AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online július 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

right
BeautiFill

BeautiFill

Az egyedülálló ránctalanító technika

Mellplasztika

Mellplasztika

A tökéletes keblekért

Lézeres zsírleszívás

Lézeres zsírleszívás

A forradalmian új technológia

Arcplasztika

Arcplasztika

Bőrfiatalítás a legmagasabb színvonalon

A mellimplantátumok története

 

Az Egyesült Államokban élő nők száma, akiknek emlő implantátumai vannak, ismeretlen, a nemzeti felmérésekből származó jelenlegi becslések azonban több mint 6 millióra esnek. Ez a felnőtt női népesség több mint 5% -át teszi ki.

 

A mellimplantátumok története

Az American Society of Plastic Surgeons (ASPS) évente gyűjt adatokat a tagjai által elvégzett műtéti beavatkozásokról. 2008-ban mintegy 307 ezer nő kapott mellimplantátumot a kozmetikai mellnagyobbításhoz és 111 ezret a veleszületett vagy posztmétectomia deformitások rekonstruálására. Ezek az adatok nem tartalmazzák a plasztikai sebészektől eltérő orvosok (pl. Otolaryngológusok, általános sebészek, nőgyógyászok és mások) által végrehajtott eljárásokat (többnyire kozmetikai célokra).

 

Az 1990-es évek elején bekövetkezett kedvezőtlen nyilvánosságra hozatal után az implantátum iránti érdeklődés jelentősen csökkent, különösen a gélen feltöltött eszközök esetében, de úgy tűnik, hogy fokozatosan javult. Az ASPS szerint 2008-ban az összes mellimplantátum 53% -a tele volt sóoldattal és 47% -a szilikonnal töltött. 

 

1963 előtt különböző szintetikus habszerű anyagokat használtak a mellek megnagyobbítására. A mellnagyobbítás után azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a légsejtek összeomlanak, és a szöveti reakció miatt keménnyé tette a kezelt területet. Ezeket az anyagokat műanyag fóliába csomagolták, hogy minimalizálják ezt a hatást, de hiába. Meglepő módon azonban ezeknek az implantátumoknak némelyikét olyan jól tolerálták, hogy a mai napig helyben maradtak.

 

A modern szilikon mellimplantátum 1963 óta létezik, és a változás és a javulás fejlődésén ment keresztül. Az egyes osztályok különböző típusai számos változatban, alakban és stílusban rendelkezésre állnak, vagy jelenleg tesztelhetők az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság jóváhagyásával. Alapvető az összes implantátumhoz egy szilikon gumi (elasztomer) héj, amely lehet egy vagy kettős, sima vagy texturált, barrier bevonatos vagy poliuretán hab burkolattal borítva. A habot tartalmazó eszközök 1990 óta nem állnak rendelkezésre az Egyesült Államokban, de továbbra is Európában forgalmazzák őket.

 

Az implantátumokat különböző konzisztenciájú szilikon géllel vagy normál sóoldattal töltötték meg.

 

Sós implantátumok

A sóoldattal töltött implantátumok üres, léggömbszerű szilikon eszközökként kaphatók, amelyek a műtét idején normál sóoldattal tölthetők meg. Ez lehetővé teszi a finom méretkorrekciókat a mellek közötti aszimmetria kompenzálására. Kevésbé népszerűek, mint a szilikon implantátumok, mivel gyakran kevésbé természetes érzést kapnak. Ha a páciensnek nagyon kevés mellszövetük van, vagy csak az emlő teljes eltávolítás utáni bőrt, akkor esetenként ráncok és az eszköz gyűrődése látható lehet az emlők tájékán. Szilikon gél implantátumok

Ennek a készüléknek három generációja alapvető kialakítása jött létre, sok variációval mindegyik típuson belül.

 

 

 

Első generáció

A forgalomba hozott első modellek vastag, sima falú szilikon elasztomer borítékot tartalmaztak, melyeket 2 részből állítottak elő, amelyeket viszkózus szilikon gél anyaggal (dimetil-sziloxán) töltöttek és összeragasztottak. Csak három méretben kaphatóak: kicsi, közepes és nagy méretűek.

 

 

 

Második generáció

A töltőanyag és a héj vastagságának növelése. Az 1970-es évek közepétől kezdődően a héjak vékonyabbak, és a gél kevésbé viszkózus voltak. A műtétet követően tíz év elteltével az implantátumok nagy része megszakadt.

 

 

Harmadik generáció

A héj és gél tartalmának új összetételei terjedtek el, amelyek erősebbek voltak.  Ez a bevonat /difenil-szilikon granulátum/ szinte teljesen megszüntette az úgynevezett "gél áteresztést" vagy a kis mennyiségű szilikonolaj diffúzióját az implantátum héján keresztül. A gél tartalmát még viszkózusabbá és kohézívabbá tették.

1989-ben elérhetővé váltak a textúrájú felületi héjak, amelyektől sok sebész remélte, hogy minimálisra csökken a kapszuláris kontraktúrát. Azonban a vizsgálatok ezt nem támasztották alá.

 

 

 

Poliuretán bevonatú implantátumok

Az 1960-as évek végén az emlő implantátum olyan változata alakult ki, amely egy poliuretán szivacs bevonatot tartalmaz egy egyébként szabványos gélen töltött implantátumon. Bár a bevonatot eredetileg rögzítő rétegként tervezték, sok orvos úgy gondolta, hogy a habburkolat a kapszuláris kontraktúra incidenciájának(megjelenését)csökkenését eredményezti.

 

 

Ellenjavallatok

A legfontosabb ellenjavallatok az esztétikai sebészetben,  amelyek növelik az anesztézia vagy műtét, vagy növelik a fertőzés kockázatát. Ilyen lehetnek véralvadást befolyásoló, súlyos szív és érrendszeri betegségek, krónikus és akut gyulladásos betegségek. Ezek kiszűrése céljából  műtéti beavatkozások előtt kivizsgálásra van szükség. Az érzelmileg instabil műtétet kérőket el kell utasítani, de ez azonban nem tekinthető általános ellenjavallatnak.

 

Minden beteget egyedileg kell értékelni, és dönteni arról, hogy az eljárás javítja-e életminőségét, önbizalmat és közérzetét.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Jelentkezz a most még ingyenes konzultációnkra!

AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online július 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!

Név*
Telefonszám:*
Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Adatait kapcsolatfelvételi és az árajánlat elkészítésének céljából használjuk, harmadik személynek nem adjuk ki, marketing célból nem használjuk.

arrow
 
Napjain felgyorsult világában rendszeres sportolás és korszerű táplálkozás mellett testünk különböző tájainkon zsírpárnák megvastagodnak és ezek nem mindig vannak kedvünkre.
Bővebbenarrow
Bőrünk ruhával nem takart területei, mint az arcunk és a nyakunk, nagymértékben meghatározza külső megjelenésünket
Bővebbenarrow

Kapcsolódó cikkek:

Orrplasztika: Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések az orrplasztika kapcsán

Az orrplasztika igen népszerű plasztikai sebészeti eljárás hazánkban is, amely nem csak esztétikailag, de funkcionálisan is képes segíteni. Ha orrplasztikát fontolgat, akkor jó helyen jár, hiszen felsorolunk néhány, az eljárással kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdést. 

Továbbarrow
A zsírleszívás előtti teendők a tökéletes eredményért ☆ Dr. Tóth András plasztikai sebézs

A zsírleszívás előtti teendők a tökéletes eredményért

Ahhoz, hogy valóban tartós eredményt érhessünk el zsírleszívással, néhány dolgot érdemes előtte megtenni. Természetesen tapasztalt plasztikai sebészre és a reális elvárásokra is szükség van, azonban a legfontosabb eleme a sikeres beavatkozásnak Te magad vagy. 

Továbbarrow
Minden, amit a hyaluronsavas ajakfeltöltésről tudnia kell

Minden, amit a hyaluronsavas ajakfeltöltésről tudnia kell

A hyaluronsavas ajakfeltöltés manapság a mellnagyobbítás mellett a másik legnépszerűbb plasztikai sebészeti eljárás. Napjainkban la hyaluronsavas ajakfeltöltés a leggyakrabban alkalmazott módszer és anyag, amely során az ajakba fecskendezve teltebb hatást érhetünk el. Lássuk, pontosan hogyan zajlik! 

Továbbarrow
Tudnivalók
Tudnivalók

Részletes információk a műtéti beavatkozásokról 

Eredmények
Eredmények

Sikeres beavatkozások előtt és után 

Dr. Tóth András, plasztikai sebész
Dr. Tóth András, plasztikai sebész

Dr. Tóth András plasztikai sebész 

Rendelési helyszínek
Rendelési helyszínek

Budapest – Dimenzió Egészségközpont

Nyíradony – Borostyán MED Hotel

Dr. Tóth András, plasztikai sebész
Dr. Tóth András, plasztikai sebész

Dr. Tóth András, plasztikai sebész vagyok, a Bónusz Plasztikai sebészet vezető orvosa, tulajdonosa. Orvosként a szépségiparban dolgozva már sok mindent tapasztaltam. Így tudom, hogy minden páciens esetén más eljárás szükséges az adott problémától és a kívánt eredménytől függően. A Bónusz Plasztikai sebészet filozófiája, hogy egyedi, a páciens kívánalmainak maximálisan megfelelő, ugyanakkor az egészséges, korrekt szakmai megoldásokat mindig szem előtt tartó módszerekkel érjük el a lehető legjobb eredményt. Vallom, hogy a plasztikai sebész művész, a plasztikai sebészet művészet, mely segíti az egészséges önbizalom megteremtése által pácienseim életének jobbá tételét. Sok évtizedes gyakorlattal, azonban mindig a legújabb, legmodernebb plasztikai sebészeti technológiákat alkalmazva, a különleges, máshol nem alkalmazott eljárásokat is bevetek páciensem elégedettségének növelésére. Új betegeimnek egyedi konzultációt biztosítok, ahol mindent alaposan átbeszélünk. Konzultációs időpontért kérem, kattintson IDE! 

Plasztikai sebészet a legmagasabb színvonalon
AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online július 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!
Szolgáltatásaink
Bőrünk ruhával nem takart területei, mint az arcunk és a nyakunk, nagymértékben meghatározza külső megjelenésünket
Bővebben arrow
Talán a leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás a mellnagyobbítás, melynek során implantátumot ültetnek be az emlő térfogatának növelésére.
Bővebbenarrow
Az ajak nagyobbításához általában töltőanyagokat használtak a plasztikai sebészek, amig Dr.Scott Harris ki nem fejlesztette a PermaLip ajakimplantatumokat
Bővebbenarrow
Napjain felgyorsult világában rendszeres sportolás és korszerű táplálkozás mellett testünk különböző tájainkon zsírpárnák megvastagodnak és ezek nem mindig vannak kedvünkre.
Bővebbenarrow
Orr, plasztikai műtét előtti számítógépes tervezése. Már a műtét előtt látható a várható végeredmény.
Bővebbenarrow
Megérkezett a legújabb technológiával működő ránctalanító szolgáltatás, amely alapjaiban megváltoztatja a plasztikai beavatkozások módszerét és hatását. Ismerje meg Ön is az új BeautiFill szolgáltatásunkat, amely a LipoLife 3G...
Bővebbenarrow
A LipoLife 3G egy forradalmian új technológia, amelynek segítségével a zsírleszívás és a zsírfeltöltés akár azonnal elvégezhető egyszerre egyetlen eszköz segítségével. A zsírleszívás egy lézeres technológiával történik,...
Bővebbenarrow
A MACS (Minimal Access Cranial Suspension) facelift egy modern esztétikai sebészeti eljárás, melynek célja az arc bőrének megfiatalítása. Ez az eljárás minimális sebészeti beavatkozással hosszú távú eredményeket biztosít.
Bővebbenarrow
Hasznos tudnivalók

Rólunk mondták

Suba Nikolett
Szimpatikus, kedves és nagyon segítőkész a műtét előtt és után is, és a legfontosabb : tökéletes a végeredmény!
Sztrahiáné Kovács Brigitta
Köszönöm szépen Dr. Tóth Andrásnak, hogy újra szépnek és boldognak érzem magamat.
Brny Esther
Doktor úr nagyon kedves, közvetlen és segítőkész. Az első konzultáción felsorolta a lehetőségeiket, majd ezután kaptam egy érzéstelenítőt, hogy még véletlenül se érezzék semmiféle fájdalmat. A szájfeltöltés, gyorsan és tökéletesen ment végbe. A végeredménnyel nagyon elégedett vagyok. Bátran ajánlom bárkinek!
Deák Erika
Elálló füleimmel fordultam a doktor úrhoz. Az eredmény tökéletes lett. 1 hónap alatt már majdnem meg is gyógyult. Végre hordhatom összefogva a hajamat.
Hada Renáta
A mammografian azt mondta a holgy hogy naponta 20 implantatumot lát..de ami ilyen szépen levan varrva izom alá: MÉG SOHA ÉLETÉBEN. Koszonet a Doktor Úrnak!

Szakmai cikkjeink

Szeretne Ön is gyorsan az ebédszünet alatt sima és egyenletes arcbőrt? Lunchtime Facelifttel a ráncok ellen, csupán fél óra alatt!
Továbbarrow
A leggyakoribb plasztikai beavatkozás ugyan a mellnagyobbítás, a mellfelvarrás szintén gyakori. Sok esetben a kettőt kombinálva érdemes elvégezni. De mikor van szükség mellfelvarrásra? 
Továbbarrow
A koronavírusos fertőzöttek ellátásban is segítkezik Dr. Tóth András, hogy a lehető legtöbb segítséget nyújthassa a jelenlegi helyzetben a betegek ellátását illetően. 
Továbbarrow
A kor előrehaladtával a bőr szövetei egyre inkább veszítenek rugalmasságukból, ez pedig ráncok kialakulásához vezet. Ezeket a ráncokat semmilyen csodákat ígérő kozmetikum sem megakadályozni, sem eltüntetni nem tudja. Az egyetlen megoldás a plasztikai sebészet. Ön is küzd a ráncokkal, fiatalabb megjelenést szeretne, de fél kés alá feküdni? Nem is kell, hiszen plasztikai sebészetünkön rengeteg nem sebészeti eljárással történő arcfiatalítási módszer közül lehet választani, amikről Itt olvashat bővebben. Mutatjuk is az előnyeiket!
Továbbarrow
Plasztikai sebészetünkön nagyon gyakori kérdés, hogy mégis mire lehet számítani a mellplasztika utáni időszakban, meddig tart, és hogyan zajlik a felépülési idő. Éppen ezért most részletesen leírjuk, hogy mire lehet számítani a mellplasztikai műtét után napról-napra, hétről-hétre.
Továbbarrow
Manapság sokan küzdenek súlyproblémákkal. Ha Ön is ezzel küzd, és a rendszeres sport valamint a diéta nem elég hatékony a súlyfeleslege eltüntetéséhez, akkor drasztikusabb megoldáshoz kell folyamodnia. Ebben a helyzetben a zsírleszívás segíthet. De ha már a zsírleszívás mellett dönt, akkor miért ne választaná a legjobb módszert? Mutatjuk miben más a lézeres zsírleszívás, mint a hagyományos!
Továbbarrow