Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Elálló fül műtét Budapesten, elálló fül műtét kockázat nélkül a Bónusz Plasztikai Sebészeten

Elálló fül műtét

Sajnos néha szükség van elálló fül műtétre, hiszen ez a fejlődési rendellenesség könnyen előfordulhat bárkivel. Az elálló fül műtét teljesen veszélytelen eljárás, ne féljen Ön is belevágni, ha problémái vannak fülcimpájának állásával!

 

Elálló fül műtét gyerekkorban

Az elálló fül műtét igen is egy szükséges, és hasznos beavatkozás. Ugyanis az elálló fülek egy fejlődési rendellenesség következtében alakulnak ki. Ez egyáltalán nem egy súlyos dolog, de könnyen lehet rajta segíteni. Mi javasoljuk az elálló fül műtétet kisgyerekkorban is, hiszen így sok-sok csúfolódást, ennek következtében kialakult lelki sebet, énképzavart meg lehet előzni. Az iskolában közkedvelten szeretik a gyerekek ilyenek miatt csúfolni a másikat, éppen ezért az elálló fül műtétet érdemes még kisgyerekkorban, minél előbb elvégezni. Ez a rutin beavatkozás egyáltalán nem veszélyes, nem kell komplikációktól, és mellékhatásoktól tartani.

 

Hogyan zajlik az elálló fül műtét?

Az elálló fül műtét egy rutin plasztikai beavatkozás, éppen ezért nem kell különösebb komplikációktól, kockázatoktól tartani. Azonban az elálló fül műtét előtt szükség van egy általános állapotfelmérésre, annak érdekében, hogy minden esetlegesen felmerülő kockázatot elkerüljünk. Valamint, mint minden beavatkozás előtt, az elálló fül műtét előtt is lehetőség van személyes konzultációra, ahol Dr. Tóth András plasztikai sebész minden fontos tudnivalót elmond a műtéttel kapcsolatban. Az elállú fül műtétet optimális esetben helyi érzéstelenítéssel végezzük, de igény esetén altatásra is van lehetőség. Maga az elálló fül műtét egy 1 óra hosszáig tartó beavatkozás, amit 2 óra klinikai megfigyelés követ.

 

Elálló fül műtét menete

Elálló fül műtét esetében babérlevél alakú bőrkimetszést ejtünk a koponya és a fülkagyló találkozásánál. Ezt követően a kagyló porcából Napoleon kalap alakú részt távolítunk el, ennek köszönhetően az elálló részt hátra tudjuk hajtani. Amennyiben szükséges az anthelix hiányzó ívének vonalában a porcot elölről egy rejtett bőrmetszés segítségével meggyengítve hátul visszahajlítva kialakíthatjuk a szükséges domborulatot. Majd a bőrsebet bőr alatt futó varrattal zárjuk.

 

Mennyire fájdalmas az elálló fül műtét?

Az elálló fül műtétet érzéstelenítő mellett végezzük el, így egyáltalán nem lehet fájdalmat érezni a műtét közben. Mikor az érzéstelenítő hatása elmúlik, akkor kisebb-nagyobb fájdalom jelentkezhet, de ezt fájdalomcsillapítóval lehet orvosolni. 

 

Mire lehet számítani az elálló fül műtét után?

Az elálló fül műtét egy rutin beavatkozás, ezért nem kell különösebb komplikációkkal számolni, de azért előfordulhat a műtéti terület duzzanata, bevérzése, esetleges gyulladása, heggyógyulási zavarok, a bőr átmeneti elszíneződése, illetve a felületes bőridegek esetleges sérülése miatti érzészavar. Azonban a Bónusz Plasztikai sebészeten a legjobb anyagokkal, legmodernebb eljárásokkal, és sok éves szaktudással, tapasztalattal dolgozunk, így ezeknek a kockázatoknak az esélye tényleg csak minimális. Fontos tudni, hogy elálló fül műtét után a fülekre, valamint a fejre 1 hétig kötés kerül, amit varratszedéskor távolítunk el, erre a műtét utáni hetedik napon kerül sor. További 1 hétre fejpánt viselése javasolt alváskor.

 

Elálló fül műtét a Bónusz Plasztikai sebészeten

A Bónusz Plasztikai sebészeten a legmodernebb eljárásokkal, legkorszerűbb eszközökkel, több éves szaktudással dolgozunk, annak érdekében, hogy Ön a legjobb szolgáltatást kapja, és minden kedves páciensünk elégedetten távozzon! Ha bármilyen kérdése van, vagy szeretne jelentkezni személyes konzultációra, akkor kérjen időpontot még ma! 
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most május 26-ig!