Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Bőrfelesleg: Eltüntethető-e műtét nélkül?- Hogyan lehetséges a bőrfelesleg eltüntetése?

Bőrfelesleg: Eltüntethető-e műtét nélkül?

Szerző: Bónusz Plasztika

Sok esetben jelentkezik a bőrön nem kívánatos bőrfelesleg. Nézzük mi lehet ennek az oka, és eltávolítható-e műtéti beavatkozás nélkül, amennyiben igen, akkor hogyan? 

Bőrfelesleg eltüntetése műtét nélkül

Miért keletkezik bőrfelesleg?

Bőrfelesleg azért keletkezik, mert az emberi élet velejárója a változás. A test rengeteg változáson megy át idővel, amit külső védekezőrendszerünk, bőrünk is megpróbál lekövetni, és ez a legtöbb esetben sikerül is, amennyiben ez nem túl gyors. Amennyiben a test változása túl gyorsan következik be -terhesség, hirtelen fogyás esetében- előfordul, hogy a bőr nem tud olyan gyorsan reagálni, és a megnyúlt bőrréteg nem húzódik vissza. Tehát egy gyors fogyás vagy szülés után is maradhat ilyen bőrfelesleg az egyes testrészeken. Illetve azt is el lehet mondani, hogy fiatalabb korban ruganyosabb a bőr, de a kor előrehaladtával a bőr szövetei is veszítenek a rugalmasságukból, így az előrehaladottabb korban lévőeket fokozottan érintheti ez a probléma.

 

Eltüntethető-e műtét nélkül a bőrfelesleg?

Sokaknak a felesleges kilók leadása is nagyon nehezen megy. Vannak olyan testrészek, ahol különösen makacsak a zsírpárnák, ahonnan különösen nehéz leadni még rendszeres sport, kiegyensúlyozott táplálkozás, és megfelelő odafigyelés mellett is. Ehhez pedig a mostani pörgős életvitel, a kevés szabadidő, a magas stressz szint, a kevés pihenés még inkább rátesz egy lapáttal. A felesleges kilók leadásánál pedig már csak egy nehezebb van: a bőrfelesleg eltüntetése. Ezt megfelelő mozgással lehet korrigálni, amennyiben erre van lehetőség. Sok esetben szülés után, vagy fogyással járó megbetegedés felépülési szakaszában, idősebb korban erre nincs lehetőség, illetve előfordul az is, hogy a torna, a mozgás sem kellően hatásos. Így kijelenthetjük, hogy a bőrfelesleg nem minden esetben tüntethető el műtét nélkül. 

 

Szükség lehet bőrfelesleg eltávolító műtétre?

A felesleges bőrrétegek esztétikailag nagyon zavaróak tudnak lenni. Sok páciensünk számolt be róla, hogy fogyás után is takargatnia kellett magát emiatt. Tükörbe nézve fogyás után is elégedetlen alakjával megnyúlt bőre miatt, úgy érzi, már sosem kerül jó formába? Ebben az esetben a bőreltávolító műtét a megoldás. Egy rutineljárásnak számító plasztikai beavatkozással megszabadulhat a felesleges bőrtől, és végre újra kirobbanó formában érezheti magát, boldogan nézhet tükörbe és korlátok nélkül öltözködhet. Egy bőrfelesleg eltávolító műtét nemcsak az önbizalom visszanyerésében, hanem a kialakult súly megőrzésében is segíthet!

 

Bőrfelesleg eltávolító műtéthez kérjen konzultációs időpontot IDE kattintva

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most április 26-ig!