Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Mellnagyobbítás után: mikor edzhet újra?

Edzés a mellnagyobbítás után

Szerző: Bónusz Plasztika

Sok páciens kérdezi meg a mellnagyobbítás előtt vagy a műtét után, hogy mikor térhet vissza az edzőterembe a beavatkozás után. Azonban azt kell felelnem, hogy pontosan nem lehet mindenkinél meghatározni, milyen gyors a gyógyulási folyamat. Lássuk általánosságban mi tapasztalható.  Edzés mellnagyobbítás után A mellnagyobbító műtétek után a teljes gyógyulási idő általánosságban 6-8 hét. A műtét után a páciensek már 1 hét után munkába állhatnak, azonban a varratszedés 14 nap után történik. A mellnagyobbítás első pár napjában a pácienseknek azt szoktuk ajánlani, hogy elősorban pihenjenek minél többet, és a nap folyamán iktassanak be egy-egy könnyű sétát a lakáson belül. Ez jótékony hatással van a keringésre, és segít megelőzni a vérrögök kialakulását. Így rendkívül fontos, hogy az első hétben is mozogjon a páciens, azonban nem szabad túlzásba vinni sem, hiszen a seb megfelelő gyógyulásához semmilyen intenzív erőfeszítést nem végezhet. 
 
A második hét után a páciensek már egy kicsivel intenzívebb kardió mozgást végezhetnek, például futópadon napi fél óra séta vagy akár emelkedőn való sétálás. A műtét során keletkezett sebre azonban figyelni kell, hogy ne izzadjon meg túlzottan a körülötte lévő területen. A beavatkozás után egy hónappal a legtöbb páciens már visszatérhet a testmozgáshoz, azonban a súlyzós edzésekhez és a nehéz emelésekhez nem, mivel a seb felszakadhat, amely sok kellemetlenséggel járhat. 
 
Mellnagyobbítás után, különösen az izom alá behelyezett implantátumoknál, azt javaslom a pácienseknek, hogy kerüljék az erőteljes mellkasi edzést, például a fekvőtámaszt. Mivel az implantátumok az izom alatt ülnek, az izomösszehúzódás nyomást gyakorol rájuk, ami idővel az implantátumok leesését vagy eltolódását eredményezheti. Általános szabály, hogy a páciensek figyeljenek testükre és annak visszajelzéseire. Ha például valahol duzzanat alakul ki vagy kellemetlen érzése van, adjon egy kicsivel több időt a gyógyulásnak.  
 
Sok fitnesz modell is rendelkezik implantátummal, így elmondható, hogy a mellimplantátum egyáltalán nem akadályoz meg senkit az aktív életmódban. Fontos azonban megbeszélnie a plasztikai sebésszel, hogy milyen sportot vagy testmozgást végez, hiszen az implantátumok méretét és elhelyezését illetően igen fontos szempont. Edzés közben a mellnagyobbítás után is jól tartó sportmelltartót érdemes viselni, hogy az implantátumok a helyükön maradjanak és főleg az első időszakban megfelelően gyógyuljanak a szövetek is. 
 
 

Amennyiben pedig Ön is szeretne nagyobb kebleket és mellnagyobbítást szeretne implantátummal, kérjen konzultációs időpontot még ma! 
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most február 26-ig!