Ajakfeltöltés egyénre szabva - Dr. Tóth András plasztikai sebész

+36-30 KATTINTSON
KATTINTSON

Jelentkezz a most még ingyenes konzultációnkra!

AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online március 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!

Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Lézeres zsírleszívás

Lézeres zsírleszívás

A forradalmian új technológia

Mellplasztika

Mellplasztika

A tökéletes keblekért

Arcplasztika

Arcplasztika

Bőrfiatalítás a legmagasabb színvonalon

Ajakfeltöltés

Ajakfeltöltés árai

Az ajakfeltöltés egy kozmetikai eljárás, amellyel ajkunk teltebbnek hat. Napjainkban az ajakfeltöltéshez a leggyakrabban alkalmazott módszer az injekciós eljárás, amely során töltőanyagot fecskendeznek be az ajaknövekedés érdekében. A továbbiakban az ajakfeltöltés különböző módszereiről, kockázatairól, illetve az előnyökről és hátrányokról lesz szó. 

 

Az ajakfeltöltés módszerei


Sokféle töltőanyag létezik az ajakfeltöltésre, amelyeket egyszerű alkalmazni, hatásuk azonban nem hosszútávú. Ma a leggyakoribb töltőanyagok azok a termékek, amelyek hasonlóak a hialuronsavhoz. A hialuronsav a szervezetben található természetes anyag, ami segít növelni az ajkak méretét.  Az ilyen típusú dermális töltőanyagokat néha "hialuronsav töltőanyagoknak" nevezik. A kollagént, amely a leggyakoribb dermális töltőanyag, ma már kevésbé használják. Az újabb lehetőségek biztonságosabbak és a hatásuk is hosszabb ideig tart. Az ajakfeltöltésre emellett zsír injekciókat és ajakimplantátumokat is alkalmaznak a szakemberek. A módszerek között az eredmények, a tartósság és a mellékhatások eltérőek lehetnek. 

 

 

Ajakfeltöltés hialuronsav-töltőanyagok felhasználásával


A hialuronsav töltőanyagok javíthatják az ajkak megjelenését, mind alakját, szerkezetét, teltségét. Ezeknek a töltőanyagoknak általában a hatása hat hónapig tart. Ezután még több injekcióra van szükség az ajkak térfogatának megtartásához. A piacon jelenleg számos töltőanyag van, például: 

 

 • Restylane, Restylane-L, Restylane Silk
 • Juvederm Ultra, Juvederm Ultra Plus
 • Belotero egyenleg
 • HylaForm
 • Elevess
 • Prevelle Silk
 • Captique


Mindezek a termékek ugyanolyan módon kerülnek beadásra, és hasonló eredményeket érhetünk el velük. Közöttük néhány anyag lidokaint, azaz helyi érzéstelenítőt tartalmaz.

 

 

A hialuronsav-töltőanyagok előnyei

 

 • Az injekció beadása után a töltőanyagban lévő gél által az ajkak azonnal teltebbnek látszanak. 
 • Az hialuronsavas ajakfeltöltés során a betöltött anyag mennyisége szabályozható, így az orvos jobban tudja ellenőrizni, hogy az ajkak mennyire lesznek megvastagítva. 
 • A kezelés fokozatos ütemben történik, azaz az injekciók fokozatosan adhatók be különböző időpontokban addig, amíg a kívánt eredményt el nem érik a páciensnél. 
 • Az ajkak mozgása által létrehozott csomók és dudorok könnyen oldódhatnak.
 • A többi dermális töltőanyaghoz képest kevesebb zúzódás és duzzanat lehet.
 • Az eredmények tartósak, de nem állandóak.
 • Allergiás reakció nem valószínű. Mivel a hialuronsav töltőanyagok a szervezetben található anyagokkal azonos anyagokból készülnek, valószínűleg nem okoznak allergiás reakciót. 

 

 

Mit kell várni az ajakfeltöltés során


Az injektálható ajakfeltöltési technikák gyorsan elvégezhetők az orvosa irodájában rövid idő alatt. A zsír injektálás kivétel, mivel az eljárás kis zsírleszívási területet igényel a zsír eltávolítására a test másik részéről, mielőtt az injekciót feltöltik az ajkakba.

 

Az injekciók beadása előtt egy helyi vagy lokális numbálószert alkalmazhatunk a kellemetlen érzés enyhítésére. Néha idegblokk injekciókat adhatunk a kezelés előtt, hogy teljesen kiszáradjanak az ajkak. Ez hasonlít az anesztetikus injekciókhoz, amelyeket a fogorvosnál szájüregbe adnak be.

 

Az injekciózandó területek gondos megjelölése után nagyon finom tűket használnak az anyag befecskendezésére az ajkakba.

 

Az injekció beadása után jég adható a kellemetlen érzés és a duzzanat csökkentése érdekében. De nem szabad nyomást gyakorolni a kezelési területre.

 

A rúzs vagy más ajaktermékeket az eljárás után azonnal el kell kerülni.

 

Önnek azonnal észre kell vennie a különbséget. Miután meggyógyult, az ajkának természetesnek kell lennie.

 


Mellékhatások és kockázatok


A hialuronsav töltőanyagok mellékhatásai átmeneti jellegűek és csak néhány napig tarthatnak. Ezek a következők lehetnek:

 • Vérzés az injekció helyéről
 • Duzzanat és véraláfutás
 • Vörösség és érzékenység az injekció helyén
 • Az ajkak vagy az ajkak körüli terület hideg sebek vagy lázfólia (herpes simplex) kialakulása

 

 

Súlyosabb mellékhatások vagy kockázatok lehetnek:

 

 • Súlyos és tartós duzzanat vagy véraláfutás, amely egy hét és 10 nap között tart
 • Ajak aszimmetria (az ajkak részei különböző méretűek)
 • Csomók és szabálytalanságok az ajkakban
 • Fertőzés
 • Az ajkak hegesedése vagy merevsége
 • Allergiás reakció, amely az ajkak körüli vörösséget, duzzanatot vagy viszketést okoz
 • Azonnal forduljon orvosához, ha szélsőséges duzzanatot észlel vagy láz alakul ki.

 

 

Az ajakfeltöltés költsége


Az ajaknövekedés költsége a következőktől függ:

 • A végrehajtott eljárás típusa
 • Orvos tapasztalata

Az ajakfeltöltést általában a befecskendezett töltőanyag mennyiségéhez becsülik. 
A legtöbb embernek nem kell több, mint egy-két fecskendő. A költségek 60.000 Forint/ml ártól indulnak. 

 

Az ajakfeltöltés további költségeiről IDE kattintva tájékozódhat! 

 


Melyik ajakfeltöltési módszer megfelelő az Ön számára?


A kérdés megválaszolásához először magunktól kell megkérdezni, miért akarunk esztétikailag módosítani ajkunkon. Rövidtávú vagy hosszútávú eredményeket szeretnénk-e elérni, illetve mennyit szánunk a beavatkozásra. Fontos átgondolni, hogy pontosan mi a célunk, milyen az ideális eredmény számunkra. Az is fontos, hogy reális elvárásaink legyenek az eredményre vonatkozóan. Az ajakfeltöltés után arcunk összképe is megváltozik, emiatt érdemes kétszer átgondolnunk a beavatkozás módszerét egyaránt. Mindenképp kérdezzük ki a plasztikai sebész véleményét a lehetőségekről, az előnyökről és hátrányokról, illetve az ajakfeltöltés technikájáról. 

 

 

Dr. Tóth András plasztikai sebész ajakfeltöltési technikái: 

 

 


Kérje Ön is online konzultációs időpontunkat ajakfeltöltésre és igényeire szabva végezzük el a kívánt beavatkozást! 
 

 

Jelentkezz a most még ingyenes konzultációnkra!

AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online március 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!

Név*
Telefonszám:*
Kérjük, fogadja el az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkat, ellenkező esetben nem tud regisztrálni, sem árajánlatot kérni.

Adatait kapcsolatfelvételi és az árajánlat elkészítésének céljából használjuk, harmadik személynek nem adjuk ki, marketing célból nem használjuk.

 
Az ajak nagyobbításához általában töltőanyagokat használtak a plasztikai sebészek, amig Dr.Scott Harris ki nem fejlesztette a PermaLip ajakimplantatumokat
Bővebben
Napjain felgyorsult világában rendszeres sportolás és korszerű táplálkozás mellett testünk különböző tájainkon zsírpárnák megvastagodnak és ezek nem mindig vannak kedvünkre.
Bővebben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Tudnivalók
Tudnivalók

Részletes információk a műtéti beavatkozásokról 

Eredmények
Eredmények

Sikeres beavatkozások előtt és után 

Rólam
Rólam

Dr. Tóth András plasztikai sebész 

Rendelési helyszínek
Rendelési helyszínek

Budapest – Dimenzió Egészségközpont

Salgótarján – Borostyán patika

Plasztikai sebészet a legmagasabb színvonalon
AKCIÓ! Változni szeretne? Kérjen időpontot online március 28. éjfélig és a konzultáció árát elengedjük!
Szolgáltatásaink
Bőrünk ruhával nem takart területei, mint az arcunk és a nyakunk, nagymértékben meghatározza külső megjelenésünket
Bővebben
Talán a leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás a mellnagyobbítás, melynek során implantátumot ültetnek be az emlő térfogatának növelésére.
Bővebben
Az ajak nagyobbításához általában töltőanyagokat használtak a plasztikai sebészek, amig Dr.Scott Harris ki nem fejlesztette a PermaLip ajakimplantatumokat
Bővebben
Napjain felgyorsult világában rendszeres sportolás és korszerű táplálkozás mellett testünk különböző tájainkon zsírpárnák megvastagodnak és ezek nem mindig vannak kedvünkre.
Bővebben
Orr, plasztikai műtét előtti számítógépes tervezése. Már a műtét előtt látható a várható végeredmény.
Bővebben
Hasznos tudnivalók
Az Egyesült Államokban évente több mint 300 000 nő esik át mellnagyobbításon plasztikai sebészek által és hazánkban is igen sok fiatal hölgy végezteti el ezt a fajta beavatkozást. A műtéten átesett páciensek túlnyomó többsége fiatalabb nő, így gyermekvállalás előtt fontos kérdés, hogy a plasztikai beavatkozás után a szoptatást mennyire befolyásolja a behelyezett implantátum. 
Tovább
Mielőtt Ön is belevágna a mellnagyobbításba, biztosan szeretné megtudni, hogyan is zajlik ennek a beavatkozásnak a menete. Most összefoglaltuk a műtét előtti teendőket, tervezéseket, illetve hogyan zajlik a műtét és a lábadozási időszak alatt miket tapasztalhat. 
Tovább
A mellnagyobbítás előtt minden páciens esetében fontos meghatározni, hogy mekkora implantátumot helyezzünk be. Természetesen a páciens kívánsága szerint történik a mellnagyobbítás megtervezése, azonban több szempontot is figyelembe kell venni a műtét elvégzése előtt. 
Tovább
Számos oka van annak, hogy egy nő úgy dönt, hogy mellnagyobbítást szeretne elvégeztetni. Néhány nő szeretné visszaszerezni mellének terhesség előtti formáját. Mások arra törekednek, hogy mellük formája tökéletes legyen, és néhányan csak nagyobb melleket szeretnének.
Tovább
A facelift vagy arcfiatalítás előnyös az arc és a nyak öregedésének jeleinek leküzdésében. Azok a személyek, akiknek problémái vannak a nemkívánatos ráncokkal, szarkalábakkal és a megereszkedő bőrrel, gyakran úgy döntenek, hogy ezt az eljárást választják a fiatalosabb, természetesebb megjelenés eléréséhez. 
Tovább
Az esztétikai beavatkozások esetében a Botox vagy a botulinum toxin injekciója ma már a leggyakoribb kozmetikai eljárás. Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága becslése szerint 2014-ben közel hétmillió ember kapott botulinum toxin injekciót, azóta ez a szám pedig egyre csak növekszik. Nem véletlen, hogy a legnagyobb világsztárok körében is a legelterjedtebb esztétikai kezelés. 
Tovább