Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Ajakfeltöltés egyénre szabva - Dr. Tóth András plasztikai sebész

Ajakfeltöltés

Ajakfeltöltés fajtási A legjobb ajakfelöltési eljárást keresi, amivel tényleg esztétikus, látványos, mégis természetes hatású lesz az eredmény, miközben nem kell komplikációtól tartania? Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük az ajakfeltöltéssel és a különböző módszerekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. 
 

Mit kell tudni az ajakfeltöltésről?

Az ajakfeltöltés egy kozmetikai eljárás, amellyel ajkunk teltebbnek hat. Napjainkban az ajakfeltöltéshez a leggyakrabban alkalmazott módszer az injekciós eljárás, amely során töltőanyagot fecskendeznek be az ajaknövekedés érdekében. A Bónusz Plasztikai Sebészeten csakis a legjobb, leghatékonyabb, és legbiztonságosabb ajakfeltöltési módszereket alkalmazzuk. A továbbiakban az ajakfeltöltés különböző módszereiről, kockázatairól, illetve az előnyökről és hátrányokról lesz szó.
 

Az ajakfeltöltés legjobb módszerei


Az ajakfeltöltésnek sokféle módszere van, ami annak köszönhető, hogy skféle töltőanyag létezik, amelyek alkalmasak, és használatosak az ajakfeltöltésre. Ezek az ajakfeltöltésre használt töltőanyagok nagyon népszerűek, hiszen nagyon egyszerű őket alkalmazni, azonban van egyetlen negatívumok, mégpedig az, hogy hatásuk nem hosszútávú. Ma a leggyakoribb töltőanyagok, amiket ajakfeltöltéshez használnak, azok a termékek, amelyek hasonlóak a hialuronsavhoz. A hialuronsav a szervezetben található természetes anyag, ami segít növelni az ajkak méretét.  Az ilyen típusú dermális töltőanyagokat néha "hialuronsav töltőanyagoknak" nevezik. A kollagént, amely a leggyakoribb dermális töltőanyag, ma már kevésbé használják. Ennek az az oka, hogy az újabb lehetőségek biztonságosabbak és a hatásuk is hosszabb ideig tart. Az ajakfeltöltésre emellett zsír injekciókat és ajakimplantátumokat is alkalmaznak a szakemberek. A módszerek között az eredmények, a tartósság és a mellékhatások eltérőek lehetnek. Most részletesen bemutatjuk az ajakfeltöltés különböző fajtáit, azok előnyeit, hátrányait.
Ajakfeltöltés legjobb módszerei

Ajakfeltöltés hialuronsav-töltőanyagok felhasználásával


A hialuronsav töltőanyagok javíthatják az ajkak megjelenését, mind alakját, szerkezetét, teltségét. Ezeknek a töltőanyagoknak általában a hatása hat hónapig tart. Ezután még több injekcióra van szükség az ajkak térfogatának megtartásához. A piacon jelenleg számos töltőanyag van, például: 
 • Restylane, Restylane-L, Restylane Silk
 • Juvederm Ultra, Juvederm Ultra Plus
 • Belotero egyenleg
 • HylaForm
 • Elevess
 • Prevelle Silk
 • Captique

Mindezek a termékek ugyanolyan módon kerülnek beadásra, és hasonló eredményeket érhetünk el velük. Közöttük néhány anyag lidokaint, azaz helyi érzéstelenítőt tartalmaz. A Bónusz Plasztikai Sebészeten is elérhető az hilauronsavas ajakfeltöltés, amit a legtartósabb anyagokkal végzünk, teljesen fájdalommentes a beavatkozás. Azoknak ajánljuk ezt az ajakfeltöltést típust, akik csak ki szeretnék próbálni az eljárást, vagy valamilyen okból nem szeretnének életre szóló változást. Az újabb és újabb eljárásokkal egyébként egyre kevesebb töltőanyagot kell az ajakfeltöltés során a szervezetbe juttatni. Az eljárásnak számtalan előnye lehet.
Amennyiben szeretne látványos változást ajkaiban, természetes hatással, kockázatok nélkül jelentkezzen be a Bónusz Plasztikai Sebészetre!
IDŐPONTOT KÉREK
 

A hialuronos ajakfeltöltés előnyei

 • Az injekció beadása után a töltőanyagban lévő gél által az ajkak azonnal teltebbnek látszanak. 
 • Az hialuronsavas ajakfeltöltés során a betöltött anyag mennyisége szabályozható, így az orvos jobban tudja ellenőrizni, hogy az ajkak mennyire lesznek megvastagítva. 
 • A kezelés fokozatos ütemben történik, azaz az injekciók fokozatosan adhatók be különböző időpontokban addig, amíg a kívánt eredményt el nem érik a páciensnél. 
 • Az ajkak mozgása által létrehozott csomók és dudorok könnyen oldódhatnak.
 • A többi dermális töltőanyaghoz képest kevesebb zúzódás és duzzanat lehet.
 • Az eredmények tartósak, de nem állandóak.
 • Allergiás reakció nem valószínű. Mivel a hialuronsav töltőanyagok a szervezetben található anyagokkal azonos anyagokból készülnek, valószínűleg nem okoznak allergiás reakciót. 
 

Ajakfeltöltés saját zsírral

A másik népszerű ajakfeltöltési eljárás, amit csak nagyon kevés helyen alkalmaznak hazánkban, annak ellenére, hogy nagyon eredményes, a saját zsírral való ajakfeltöltés. A szervezetben megtalálható zsír a legjobb töltő anyag, hiszen ez teljesen megegyezik a szervezetben található anyagokkal, mert onnan nyertük ki, így nem szívódik fel, csupán együtt öregszik a szervezettel. Allergiás reakciót sem okoz, a komplikációk, ellenreakciók esélye nagyon alacsony. Egyetlen negatívuma, hogy a beavatkozáshoz zsírleszívást kell végezni. A Bónusz Plasztikai Sebészeten a LipoLife 3G technológiáját alkalmazzuk, így nagyon magas arányban maradnak életképesek a zsírszövetek, ezért az ajakfeltöltés eredménye nagyon szép, és természetes lesz.

 

Mennyi ideig tart az ajakfeltöltés?

Az injektálható ajakfeltöltési technikák gyorsan elvégezhetők az orvosa irodájában rövid idő alatt. A zsír befecskendezése kivétel, mivel az eljárás kis zsírleszívási területet igényel a zsír eltávolítására a test másik részéről, mielőtt az injekciót feltöltik az ajkakba.
 

Mennyire fájdalmas az ajakfeltöltés?

Az eljárás egyáltalán nem fájdalmas. Az injekciók beadása előtt egy helyi vagy lokális numbálószert alkalmazhatunk a kellemetlen érzés enyhítésére. Néha idegblokk injekciókat adhatunk a kezelés előtt, hogy teljesen kiszáradjanak az ajkak. Ez hasonlít az anesztetikus injekciókhoz, amelyeket a fogorvosnál szájüregbe adnak be. A Bónusz Plasztikai Sebészeten mindent megteszünk annak érdekében, hogy pácienseinknek a legkényelmesebb, leghatékonyabb eljárásokat nyújtsuk. 
 

Hogyan zajlik az ajakfeltöltés?

Az injekciózandó területek gondos megjelölése után nagyon finom tűket használnak az anyag befecskendezésére az ajkakba. Dr. Tóth András – sebészetünk plasztikai sebésze több éves gyakorlattal rendelkezik ajakfeltöltésekben, többféle hatékony módszert gyakorol profi szinten. Ha szép eredményt szeretne, akkor a képzetlen kozmetikusok helyett válassza a biztos, gyakorlott kezeket, amik képesek egyenletesen eloszlatni a töltő anyagot, ezzel természetes, szép eredményt készítve Önnek.
 

Mire kell figyelni ajakfeltöltés után?

Az ajakfeltöltés utáni tudnivalókkal kapcsolatban minden fontos információt elmond Önnek a kezelés során a plasztikai sebész, de most is mutatunk néhány fontos dolgot ezzel kapcsolatban. Az injekció beadása után jég adható a kellemetlen érzés és a duzzanat csökkentése érdekében. De nem szabad nyomást gyakorolni a kezelési területre. A rúzs vagy más ajaktermékeket az ajakfeltöltés után azonnal el kell kerülni. Önnek azonnal észre kell vennie a különbséget. Miután meggyógyult, az ajkának természetesnek kell lennie. 
 

Az ajakfeltöltés mellékhatásai és kockázatai

A hialuronsav ajakfeltötltés mellékhatásai átmeneti jellegűek és csak néhány napig tarthatnak. Ezek a következők lehetnek:
 • Vérzés az injekció helyéről
 • Duzzanat és véraláfutás
 • Vörösség és érzékenység az injekció helyén
 • Az ajkak vagy az ajkak körüli terület hideg sebek vagy lázfólia (herpes simplex) kialakulása
 •  
 • Súlyosabb mellékhatások vagy kockázatok lehetnek:
 • Súlyos és tartós duzzanat vagy véraláfutás, amely egy hét és 10 nap között tart
 • Ajak aszimmetria (az ajkak részei különböző méretűek)
 • Csomók és szabálytalanságok az ajkakban
 • Fertőzés
 • Az ajkak hegesedése vagy merevsége
 • Allergiás reakció, amely az ajkak körüli vörösséget, duzzanatot vagy viszketést okoz
 • Azonnal forduljon orvosához, ha szélsőséges duzzanatot észlel vagy láz alakul ki. A Bónusz Plasztikai Sebészeten minden segítséget, iránymutatást megadunk a teljes felépülési időszakban!
 

Mennyibe kerül az ajakfeltöltés?

Az ajaknövekedés költsége a következőktől függ:
 • A végrehajtott eljárás típusa
 • Orvos tapasztalata
Az ajakfeltöltést általában a befecskendezett töltőanyag mennyiségéhez becsülik.  A legtöbb embernek nem kell több, mint egy-két fecskendő. A költségek 100.000 Forint/ml ártól indulnak, de a pontos árlistánkat IDE kattintva is megtalálja!
 

Melyik ajakfeltöltési módszer megfelelő az Ön számára?

A kérdés megválaszolásához először magunktól kell megkérdezni, miért akarunk esztétikailag módosítani ajkunkon. Rövidtávú vagy hosszútávú eredményeket szeretnénk-e elérni, illetve mennyit szánunk a beavatkozásra. Fontos átgondolni, hogy pontosan mi a célunk, milyen az ideális eredmény számunkra. Az is fontos, hogy reális elvárásaink legyenek az eredményre vonatkozóan. Az ajakfeltöltés után arcunk összképe is megváltozik, emiatt érdemes kétszer átgondolnunk a beavatkozás módszerét egyaránt. Mindenképp kérdezzük ki a plasztikai sebész véleményét a lehetőségekről, az előnyökről és hátrányokról, illetve az ajakfeltöltés technikájáról. A Bónusz Plasztikai Sebészeten már elérhető a forradalmian új 3D-s virtuális tervezési lehetőség is, amivel már a beavatkozás előtt láthatja magán az eredményt, így könnyebben tud dönteni.  
 
Dr. Tóth András plasztikai sebész ajakfeltöltési technikái: 

Kérje Ön is online konzultációs időpontunkat ajakfeltöltésre és igényeire szabva végezzük el a kívánt beavatkozást!

KONZULTÁCIÓ 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most május 26-ig!