Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Mellműtét után, a mellnagyobbítás utáni gyógyulási idő

Mellműtét után: Mire számíthat?

Mielőtt a mellnagyobbítás mellett döntene, biztosan Ön is szeretné tudni, hogy pontosan mi várható a mellműtét után, illetve hogyan zajlik ennek menete. Most összefoglaltuk az összes fontos tudnivalót ezzel kapcsolatban, illetve azt is, hogy mire számíthat a mellműtét után a gyógyulási időszakban. 

 

Mellműtét előtt

A mellnagyobbítás előtt fontos, hogy minden részlettel tisztában legyen. Éppen emiatt plasztikai sebészetünkön már a konzultációs során mindent megbeszélhet az orvossal. A konzultáción átbeszélhetik a mellimplantátum méretét, alakját, hogy hová helyezik be az implantátumot, természetes az orvos felméri egészségügyi állapotát (mammográfia, emlő ultrahang) és laboreredményeit. A mellműtét utáni időszakot is felvázolja Önnek az orvos, hogy pontosan mire kell figyelnie, mikor kell visszajönnie varratszedésre, mennyi ideig kell viselnie a kompressziós melltartót, mennyi időt kell bent töltenie megfigyelés alatt, és így tovább. Számunkra fontos, hogy pácienseink a lehető legnagyobb biztonságban érezhessék magukat, éppen emiatt szeretjük, ha minden részletről előre tájékoztatást adhatunk és ezért dolgozunk a legjobb szakemberekkel. 

 

A mellműtét napja

A mellműtét napja az orvossal közösen előre meghatározott időpontban történik, amely előtt már 6-7 órával szilárd táplálékot fogyasztani nem szabad. A mellműtét előtt továbbá 3 órával már nem szabad tej vagy fehérje-tartalmú folyadékot sem fogyasztani. Miután befáradt rendelőnkbe a mellműtét napján, az ápolók felkészítik Önt a műtétre, ahol még bátran felteheti kérdéseit a műtétet végző orvosnak is. A műtét előtt minden gyors vizsgálatot elvégzünk, hogy felmérjük a műtét valóban elvégezhető-e. Amennyiben gyulladást, lázas állapotot észlelünk, abban az esetben a műtétet elhalasztjuk. 

 

A mellműtét utáni első 24 óra

Közvetlenül a mellműtét után egy betegszobába visszük át a pácienst, ahol megfigyelés alatt tartjuk a következő 24 órában. A felébresztés után gyakran az első emlékek csak néhány óra elteltével maradnak meg, amely normális. A klinika szakszemélyzete folyamatosan szakszerű ellátást biztosít, hogy minden a lehető legnagyobb rendben legyen és a kockázatokat elkerülhessük. A páciens fájdalma esetén gyógyszer biztosítunk. 24 óra letelte után a páciens elhagyhatja a klinikát a zárójelentés kézhezvétele után. 

 

Mellműtét után az első 1 hét

Az első egy hétben a mellműtét után sokan érezhetnek fájdalmat, feszítő érzést és a mozgás is nehézkes lehet. Nagyon fontos, hogy az első egy hétben a páciens kerülje a gyors mozdulatokat, a kompressziós melltartó viselése legyen folyamatos és a sebet nem érheti víz. A mellműtét után az első vizit 5-7 nap után történik, amikor a varratszedést is megejtjük. Ezután a páciens már zuhanyozhat a kötés eltávolítás után, azonban a sebfertőtlenítés a továbbiakban is fontos. 

 

Mellműtét után a 2. héttől

2 hétig kerülni kell a karok váll szintje feletti emelését, csak könnyű dolgokat emelhet meg, ami maximum 10 kg. Az első héten ezt könnyen be tudja tartani, hiszen a kar emelése nagy fájdalommal járhat, azonban már a második héten nem árt odafigyelnie. A kompressziós vagy sportmelltartó viselése 6 hétig legyen folyamatos, csak tisztálkodás idejére vegye le. Könnyebb munka már egy hét után végezhető, a vállövet megterhelő munka pedig 2-4 hét után történjen. Amennyiben kíváncsi, hogy mikor edzhet a mellműtét után, olvassa el erről szóló cikkünket: Edzés mellnagyobbítás után. 

 

Mellműtét utáni panaszok

Sokan hátfájásra panaszkodhatnak a mellműtét után az első hetekben, azonban ez nem az implantátum súlya miatt van. A hátfájás a mellizom feszülése miatt jelentkezhet, amely a testtartás változása miatt tudható be. A gyógyulás során ez a panasz teljes mértékben meg fog szűnni. A mellműtét után érdemes minden évben mammográfiás vizsgálat elvégeztetése. Ha bármilyen panasza van a mellműtét után, azonnal jelezze orvosának, hogy mielőbb megvizsgálhassa!

Ha pedig Ön is szeretne mellnagyobbító műtétet, akkor kérjen konzultációs időpontot plasztikai sebészetünkre
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most május 26-ig!