Kattintson
H-P: 08-18 óra között érhető el.
Kattintson
Rövid időn belül válaszolunk.

Orrplasztika: Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések az orrplasztika kapcsán

Szerző: Bónusz Plasztika

Az orrplasztika igen népszerű plasztikai sebészeti eljárás hazánkban is, amely nem csak esztétikailag, de funkcionálisan is képes segíteni. Ha orrplasztikát fontolgat, akkor jó helyen jár, hiszen felsorolunk néhány, az eljárással kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdést. 

Orrplasztika: Gyakran ismételt kérdések

Mi az orrplasztika?

A orrplasztika egy olyan műtéti eljárás, amelynek célja az orr átformálása. Használható az orr kisebb méretének csökkentésére, az általános alak megváltoztatására vagy az orr szerkezetének kibővítésére, ha szükséges, méretének növelésére.

 

Milyen előnyei vannak az orrplasztikának?

Az orrplasztika előnyei attól függnek, hogy miért végezték el az eljárást: Az orrműtét kozmetikai vagy funkcionális célokból is alkalmazható. 

Amikor a páciensek esztétikai okokból orrplasztikai műtéten esnek át, akkor az orr és az arc részeinek megjelenése is javul. A plasztikai sebészek általában az alábbi orrplasztikai eljárásokat alkalmazzák az orr kinézetének és szimmetriájának javítása érdekében:

  • Az orrhegy átalakítása
  • Az orrhíd módosítása, „kisimítása”
  • Az orr általános méretének növelése vagy csökkentése
  • Az orr formájának és méretének javítása

Amikor a páciensek a funkcionális orrplasztikát választják, azt annak érdekében teszik, hogy a légzés könnyebb legyen számukra. Ezt pedig legtöbb esetben orrsövényferdülés esetén veszik igénybe. 

 

Mi a különbség a nyitott és a zárt orrplasztika között?

A zárt orrplasztikához az összes műtéti bemetszés az orr belső oldalán történik, hogy a műtét utáni hegek ne legyenek láthatóak. Bizonyos esetekben azonban nyílt orrplasztikára van szükség, amely során a sebész bemetszi az orr alját.

 

Meddig tart az orrplasztika?

A sebész pontosan meg tudja mondani, mennyi ideig tart az adott műtét. Általában a legtöbb orrplasztikai eljárás néhány órán belül elvégezhető. Az orrplasztika időtartama azonban függ attól is, hogy pontosan mit kell módosítani az orr formáján. 

 

Honnan tudhatom, hogy elvégezhető-e nálam az orrplasztika?

Ha konzultál a plasztikai sebésszel, a sebész gondosan áttekinti kórtörténetét és elvárásait, hogy segítsen meghatározni, elvégezhető-e Önnél az orrplasztika. 

Általában azonban, ha megfelel a következő kritériumoknak, akkor elvégezhető az orrplasztika:

  • 13 évesnél idősebb
  • Egészséges
  • Nem erős dohányzó vagy ivó
  • Reális elvárásai vannak az eredményekkel kapcsolatban

 

A biztosítás fedezi az eljárást?

Ha a műtét tisztán esztétikai, akkor a biztosítótársaság valószínűleg választható eljárásnak tekinti azt, és nem fedezheti a költségeket.

Ha azonban orrplasztikájukat orvosi szempontból szükségesnek ítélik, például bizonyos születési rendellenességek, légzési problémák vagy egészségügyi problémák esetén, akkor esélye van arra, hogy biztosítója fedezze az eljárás egészét vagy egy részét.
Ennek megbeszélése mind a biztosítótársasággal, mind a választott plasztikai sebésszel segít megérteni az összes finanszírozási lehetőséget.

 

Ha Ön is orrplasztikán gondolkozik, keresse meg plasztikai sebészetünket, ahol elmondjuk az összes lehetőséget, illetve az orrplasztika előtt egy számítógépes tervezésen előre láthatja milyen lenne a beavatkozás után! 
 

Hírek, újdonságok

Elit Forma Kft.

Időpontkérés
x Kérje ingyenes konzultációnkat most április 26-ig!